Seuraa 

Hei!
Onko kellään samanlaisia oireita?Pääkipeä ja käsien tunnottomuutta.Eilen todettiin et,kaularankan 4.ssä nikamassa pullistuma.Onko vaarana halvaus?Odottelen pääsyä neurokirurgille!.TSärky

  • ylös 7
  • alas 12

Kommentit (2)

Hei minulta on leikattu kaularangasta 2 väliä useanpien vuosien välillä. Ensimmäinen tyrä oli 5-6 välissä silloin minulla puutui kädet oli kamalia päänsärky kohtauksia tunnon puutoksia ja hermo särkyä käsissä. Tavarat ei pysyneet ollenkaan käsissä joten osa astiosta meni uusille.
toinen väli olisitten 6-7 väli silloin minulle tuli kirjaimelliset halvaus oireet. Särky oli niin kamalaa ettei siihen auttanut mikään.
Molemmat leikkaukset onnistuivat täydellisesti ja tulin täysin työkykyiseksi. Välittömästi leikkauksen jälkeen sain tunnojntakaisin ja puutuminenkin loppui käsien toiminta palautui ennalleen.
Sairastaessani ajattelin välillä että mulla on suurinvika varmaan korvienvälissä mutta onnekseni ei ollut. ;) :) Mutta onnea sulle sinne neurolle menoon toivottavasti pääset äkkiä hoitoon . kokemuksesta sanon etten toivo kaularanka oireita pahimmalle vihamiehellekkään. :angel:

Muokattu
klo 18:34 | 7.7.2022

Morjensta,

Onko teillä kokemuksia kaularangan välilevyn repeämän ja pullistuman diagnostiikasta sekä hoidosta? Jos kyllä, niin haluatko jakaa tietoa ja kokemuksiasi miten olette saaneet hoitosuunnitelman sekä kuntouksen onnistumaan. Mitä liikkeitä tulisi varoa, ettei aiheuta kaularangalle lisää ongelmia ja kipua? Lisäksi olisi mukava kuulla suosituksia asiantuntevasta kaularangan neurokirurgian erikoislääkäristä ja kipukirurgian erikoisosaajasta täällä pääkaupunkiseudulla.

Tarinani tiivistettynä. Kipu olkapäässäni, olkavarressa ja yläraajassa alkoi 23.6. ja yltyi parissa vuorokaudessa sietämättömän kovaksi. Kipu tulee voimalla ibuprofeenin sekä parasetamolin läpi. Ibuprofeenia annostelen 1600-2000 mg ja parasetamolia 2000 mg per vuorokausi. Kipu on infernaalisen kovaa kaikissa asennoissa. Olen tavannut kaksi yleislääkäriä viikon sisään ja kivun aiheuttava diagnoosi jäi epäselväksi.

Olen lukenut Duodecimin artikkeleja ja mietin, että voikohan minulla olla kaularangan alueella välilevyn pullistuma C5-C6 nikamassa? Ainakin oireet ja rankka hermokipu viittaa täydellisesti välilevyn ruptuuraan.
[https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2022/9/duo16815](https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2022/9/duo16815)
[https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2014/20/duo11890](https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2014/20/duo11890)

Kysyin asiaa minua hoitaneiltä lääkäreiltä ja he pitävät välilevyn ruptuuraa todennäköisenä diagnoosina. Varasin saman tien ajan ensi maanantaille Terveystaloon ortopedille (Kari Koskikare), joka toivottasti lähettää minut kaularangan magneettikuvaukseen, jotta saan tarkan diagnoosin ja hoitosuunnitelman. Varasin ajan maanantaille myös OMT-fysioterapeutille, jolta toivottavasti saan vinkkejä kivunhoitoon sekä miten varjella kaularankaa.

Tsemppiä kaikille kipujen ja selkävammojen kanssa taisteleville sekä kiitoksia hoitovinkeistä :-)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat