Seuraa 

Mistä apu kylmille käsille kun olen hiihtämässä ei niinpaljon löydy tumppuja ja kinaita että käteni lämpnisivät.
Mikähän tähän auttaisi? :(

  • ylös 22
  • alas 11

Kommentit (5)

Minullakin ovat aina kädet ja varpaat olleet kylmät vaikka muuten liikunta laittaakin hikoilemaan. Laskettelussa sain aikanaan apua hanskoihin laitettavista lämpögeelipusseista. Kai sellaisia on vieläkin saatavana. Paras neuvo, jonka sain, oli pyörittää käsiä aina tauon aikana, siis ihan sellainen kunnon viuhtominen tuulimyllyn tapaan. Saa samalla kipeytyneet hartiat liikettä. Kerro, jos saat muita hyviä neuvoja, joita voisin hyödyntää itsekin.

Hei sinulle. Täällä on kohtalotoveri. Tekstin perusteella kärsit samasta vaivasta/oireyhtymästä kuin minä. Kylmille käsille löytyy nimi, Raynaud`in oireyhtymä tai Raynaud`in tauti. Itse olen kärsinyt vaivasta jo nuoresta asti mutta nimen sairaudelle sain vasta aikuisena muiden tutkimusten ohella, vahingossa. Oli helpotus saada oireille nimi. Siihen ei ole parannuskeinoa mutta se ei ole ns. vakavaa. Mutta kamalaa on se kylmän aiheuttama kipu ja kärsimys mitä muut eivät ymmärrä. Raynaud on melko tuntematon mutta käsittääkseni melko yleinen naisten vaiva. Pukeminen ei auta, minulla adalat oros lääke mutta ei auta. Siihen ei vain auta mikään. Itse en pysty olemaan kotona sisällä ilman hanskoja, käsittelemään jääkaappikylmiä esineitä, tai tyhjäämään pakastelokeroa jne. Käsittääkseni oireiden vahvuus vaihtelee. Olen nyt reumatologin hoidossa koska joskus raynaudiin liittyy oheissairauksia(reumaperäisiä). Ei kannata vähätellä vaan hakea apua ja tietoa. Googlesta löytyy paljon raynaudista ja liitännäissairauksista ja oireista. Itse olen ollut aktiivisempi osapuoli lääkärissä ja alkanut vaatimaan apua. ???

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kärsin itse samasta ongelmasta, mikä on harmillista, koska harrastan laskettelua ja murtomaahiihtoa. Itse käytän lasketellessa aina alushanskoina silkistä tehtyjä alussormikkaita, joita myydään esim. kaikissa urheiluvälinekaupoissa. Ne ovat käteviä myös, jos täytyy tehdä jotain tarkempaa hommaa käsillään (esim. valokuvatessa tai matkapuhelinta käytettäessä), sillä ne ovat silkinohuet, mutta lämmittävät silti. Silkkihanskojan päällä käytän paksuja karvavuorattuja Hästra-merkkisiä rukkasia, ne ovat olleet erinomaisetn lämmittävät. Todella kovilla pakkasilla käytän lisäksi lämpötyynyjä, joita saa myös urheiluvälinekaupoista ja laskettelukeskusten kaupoista parin euron hintaan. Tyynyt ovat kertakäyttöisiä, mutta lämmittävät ihanasta usean tunnin ajan.
Hiihtäessä käytän samoja silkkialushanskoja, joiden päälle vetäisen tavalliset hiihtosormikkaat. Ensimmäiset pari kilometriä sormet ovat aina hieman jässä, mutta sen jälkeen hiihdon aiheuttama lämpö auttaa pitämään sormet kohtuulämpiminä.

  • ylös 10
  • alas 9

Aivan hienoa kun kerroitte kokemusksistanne, minulla on juuri nuo samat vaivat, ensimmäiset pari-kolmekin km ja joskus enemmänkin menee niin, että sormia palelee, niihin sattuu, ne ovat kosketusarat, eikä mikään tunnu auttavan. Kipu on kova, ja vähenee puolen tunnin aikana tai joskus jälkeen. Mutta se vie todella iloa liikunnasta. Jos teillä on jokin hyvä hoitovinkkin, niin kertokaa, kaikki apu kokeillaan, on kipu sormenpäissä niin kova, kun ne kylmenevät.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat