Seuraa 

Mistä ihmeestä ruuhkavuosissa oleva nainen saisi aikaa liikkumiselle niin paljon kuin suositukset ovat? Lapset, kodinhoito ja sairastavat vanhemmat vievät leijonanosan "vapaa-ajasta", ei siitä irroteta monta tuntia ihan vaan omaan käyttöön.
Vai pitäisikö luopua siitä ainoasta omasta hetkestä, tunnista iltayhdeksän jälkeen ja lähteä lenkille. Eikös niin myöhäinen lenkki jo vie yöunet?

 • ylös 13
 • alas 15

Kommentit (9)

Olisiko mahdollisuuksia hyötyliikuntaan, esim. työmatkojen, kauppareissujen jne. kävelemiseen tai pyöräilemiseen? Jos työmatka on pitkä, niin matkasta voi kävellä vain osan ja kulkea loput julkisilla tai miksei omalla autollakin, jonka jättää aamulla muutaman kilometrin päähän työpaikasta ja palaa kävellen samaan paikkaan illalla töistä lähtiessä. Portaiden kävely, kotityöt, puutarhatyöt ja yleisesti ottaen aktiivinen asenne täydentävät kävelyä/pyöräilyä.

Liikunnan ei aina tarvitse olla mitään ohjattua hikijumppaa, vaan reipas 30-60 minuutin kävely tai pyöräily säännöllisesti päivittäin tai vähintään muutaman kerran viikossa ajaa peruskunnon kannalta ihan saman asian. Aikaa esimerkiksi töistä kotiin kävelemiselle on helpompi järjestää kuin vaikka kuntosalille tai aerobiciin lähteminen, kun ylimääräistä aikaa ei kulu matkoihin liikuntapaikalle. Luultavasti harrastat jo nyt enemmän liikuntaa kuin itse kuvittelet, koska et laske kaikkea hyötyliikuntaa mukaan.

 • ylös 12
 • alas 11
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oletko harkinnut sellaiseen kuntoklubiin liittymistä, jossa on järjestetty lastenhoito? Silloin ei tarvitse huolehtia lastenhoitajasta, ja lapsetkin saavat mukavaa vaihtelua uudessa lastenhoitopaikassa. Olen kuullut kovasti kehuja isojen ketjujen lastenhoitopisteistä, jotka ovat oikeita lasten suosikkipaikkoja pallomerineen kaikkineen.

 • ylös 9
 • alas 13

Minä (60v.) kävelen työmatkat edes-takaisin 3km.+kerran viikossa Pilatesta.
Olen istumatyöläinen ja olen huomannut,että venyttely tekee kropalle hyvää.Jos yksi Pilates jää välistä pois,sen jo tuntee vähän jäykistyneenä olona.
Pilates on siitä ihana,ettei se ole mitään rehkimistä,vaan rauhallista venyttelyä oikean hengitystekniikan avulla. :)

 • ylös 13
 • alas 12

Heips!
Tiedän tunteen...
Minulla on kaksi pientä lasta toinen 4v ja toinen 2v...
Meillä päivä alkaa 4.45 minun herätyksellä, mieheni nousee 4.30... juon kahvin, puen päälle ja herätän lapset 5.15. klo 6 olemme jo hoitopaikassa ja 6.30 työpäivä alkaa itsellä.
Pääsen töistä klo 15 ja ajan lapset hakemaan ja klo 16 olemme kotona...
Pannuun valkea että saadaan lämmintä vettä, puiden kantoa ja ruuan laitto...
Klo 17.15 syömme ilta ruuan, katsotaan pikku kakkonen ja sitten on ilta toimien aika.. klo 19.45 iltasatu ja nukkumaan... poljen kuntopyörällä kun ehdin... eli harvoin...

 • ylös 11
 • alas 10

Aikanaan kaikki. Silloin kun lapset ovat pieniä ja tuntuu että perhe vie kaiken ajan eikä sitä ns. omaa aikaa löydy kannattaa muistaa etteivät lapset loppuenlopuksi kauaa ole niin pieniä ja eipä aikaakaan kun jo omaa aikaa löytyy. Aika menee lentämällä.
Niin oli itsellänikin silloin joskus, mutta nyt lapset ovat 16 ja 17 eivätkä enää "ala mua" vaikka minä haluaisinkin...

 • ylös 11
 • alas 10

Suosittelen reipasta sauvakävelyä joko aamulla tai illalla (tai työmatkoilla, jos on suihku käytettävissä), tai jouksua, jos se onnistuu. Liikuntaan jää koukkuun ja pitääkin jäädä. Eihän se ole mikään extraharrastus, sisaret, vaan AINOA TAPA pitää moottori kunnossa. Eihän me syömistä ja nukkumistakaan harrasteta, vaan ne ovat koko elämän perusasiat. Liikunnan pitäisi olla samanlainen asia. Ilmeisesti jo koulussa ajattelu menee metsään, kun on liikuntatunti ja sitten ei mitään.
Kun liikumme riittävästi, sairaudet vähenevät ja koko elämisen laatu paranee, vaatteet istuvat, mieli on korkealla, verenpaine laskee, kolestroli laskee jne.

Nimim 58-vuotias täti (joka tajusi asian vasta 10 v sitten)

 • ylös 12
 • alas 11

Voisitko sopia miehesi kanssa, että esim. kerran viikossa on sinun aikasi, jolloin käyt liikkumassa? Jos sopii tietyn ajan yhdessä, siitä ei ehkä tule niin helposti lipsuttua. Onko esim. jotain jumppatuntia, johon menisit? Tai onko mahdollista saada jotain naapuria vahtimaan lapsia silloin tällöin tai oletko ajatellut lastenvahdin hankkimista? Jos isovanhempien apua ei ole saatavilla, voi hankkia lastenvahdin vaikka joltain foorumilta tai esim. http://www.tendea.fi . Sieltäkin voi etsiä. Jos käy vaikka juoksulenkillä, voi käyttää jumppatunnin maksun lastenhoitajaan. :) Toivottavasti keksit ratkaisun! Ruuhkavuodet on välillä haastavia, mutta niitäkin varmasti tulee ikävä kun ne on ohi... :)

 • ylös 10
 • alas 9

Kun lapset oli pieniä,tein kaiken mahdollisen kävellen ja myöhemmin pyöräillen lasten tullessa kouluikään.Kävelin/pyöräilin kauppaan lasten kanssa,takaisin isojen kassien kera,käytin portaita liukuportaiden sijaan,leikin välillä riehakkaitakin leikkejä sekä sisällä että ulkona(hiihto,luistelu,pulkkamäki ym.hyviä kunnonkohottajia)lasten kanssa,siivosin kerran viikossa "kunnolla" kodin eli mattojen tamppaus käsipelein,kontaten lattiat ym.Minä en usko,että muuta tarvitaan,kun työpäivän jälkeen näitä askareita suorittaa.Siihen lisäksi vielä sairaat vanhemmat,heidän kotinsa kunnossapitoa,kaupassa käyntiä ym.avittamista,niin kyllä ihan varmana riittää.Mielen virkistykseksi sen sijaan kehoitan omaa aikaa ottamaan ja vaatimaan,edes kerran viikossa tunti,pari ja viettämään sen ilman omantunnontuskia juuri niin,kuin itse haluaa.Ilman minkäänlaista ajatusta,että olisi"pakko" jotain tehdä.Minä luin,kävin shoppailemassa YKSIN,katselin telkkua,tapasin ystäviä ja sukulaisia ja monesti menin tapaamisiin ilman autoa.Myöhemmin,kun lapset kasvoivat,vanhemmat kuolivat ja oli hiukan enempi aikaa,ostin crosstrainerin,jota usein käytän telkkaria katsellessa,on mainio vehje varsinkin talviaikaan.Salilla kerta viikossa,ja se riittää.Nyt lapset lentämässä pesästä ja kaiholla muistelen aikaa,jolloin sitä ei juuri itselle ollut ja nyt tuntuu olevan liiankin kanssa...Jokaista vaihetta kestää aikansa,kannattaa yrittää nauttia niistä jokaisesta ja olla itselleen armollinen eikä suorittaa ja vaatia itseltään liikoja!

 • ylös 11
 • alas 12

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat