Seuraa 

Ikää tässä on karttunut muutaman viivan päälle viisikymmentä. Ongelmani on tuo ikuinen vatsakumpu. Olen kärsinyt siitä koko ikäni. Kolmekymmentä kiloa kevyempänä ja tietysti ikääkin sen verran vähempänä, sain kuulla jatkuvasti kommentteja "onneksi olkoon koska vauva syntyy ". Painoa on kertynyt n 80 kiloa säännöllisetä liikunnasta ja mielstäni terveellisestä ravinnosta huolimatta. Aktiivisimpani ikävuosina 20-45 v liikuin kuusi kertaa vikkossa ja lajeihin kuului aerobic,kuntonyrkkely,kuntosali ym ym. Aktiivinen kävelijä olen ollut aina ja olen edelleen. Lenkkimatkat 4-15 km 2-4 krt viikossa. Kolestroliarvot hieman päälle neljä ja hemoglobiini yleensä päälle 150. Katetta siis oikealle ruokavaliolle löytyy.
Katsellessani äidin puolen naispuolisten valokuvia muutama sukupolvi taaksepäin, näen pieniä isovatsaisia naisia, joilla on hoikat kädet ja jalat ja kapea lantio. Siispä itseni kaltaisia naisia. Kukapa kertoisi konstin ongelmani ratkaisuun?

 • ylös 11
 • alas 12

Kommentit (8)

Sukulaistesi valokuvat taitavat kertoa sen, että "vika" on geeneissä. Mitä jos hyväksyisit sen ja jatkaisit hyvillä elämäntavoillasi. Ihan kaikkea ei voi muuttaa vaikka haluaisikin.

 • ylös 9
 • alas 12

Oletko kokeillut vähärasvaista ruokavaliota?
Itselläni vähärasvainen ruoka sai juuri vatsan pienenemään.
Mahtuu vanhat housut taas jalkaan. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itse olen kuullut pelkkää hyvää matalahiilihydraattisesta ravinnosta, se sopii myös normaalipainoisille, joilla on juuri vatsakumpu ongelmana. Kannattaa ainakin kokeilla, eli jättää vaikka kuukaudeksi huonot hillarit eli esim. vehnä, sokeri jne. pois ruokavaliosta ja korvata esim. täyshyväriisillä, kasviksilla jne.

 • ylös 10
 • alas 10

Minullakin on "muumimamman" vartalo ja siihen auttoi kun jätin sokerin eli kaikki missä on sokeria ja vehnäjauhot pois, kaupoista löytyy 100% ruisjauhoilla leivottoua leipää. Voi kyllä olla kyse hiivasyndroomastakin ??? , en kylläkään ole vielä tutkituttanut.

 • ylös 11
 • alas 10

Uusimmassa Sara-lehdessä oli mielenkiintoinen juttu näyttelijän taistelusta vyötärön kasvua vastaan. Hän sai jotain kosmetologin antamaa hoitoa, ja taidettiin siinä kääriä hoidettava kelmuihinkin. Ei ihan minun konstini - eikä pysyvyydestäkään taida olla mitään takeita vaikka näyttelijä antoikin asiasta positiivisia kommentteja.

 • ylös 11
 • alas 10

Kyllä se vaan on niin, että me ihmiset olemme eri mallisia. Ei meistä saa x:n mallisia atleetteja kaikista vaikka siihen käytettäisiin koko elämä. Kun olet terve, niin eikö sitä jo yli 50-vuotiaana saa olla tyytyväinen ihan siihen. Toisilla on pyöreä maha ja toisilla peppu ja kolmansilla hartiat ja rinnat. Kaikissa on jotain kaunista ja vähemmän kaunista. Mutta eihän meidän kehomme ole mikään näyttelykappale, vaan ainut koti mikä meillä tässä maailmassa on ja rakastakaamme jokainen sen vuoksi sitä omaa ainutkertaista kehoamme!

 • ylös 10
 • alas 11

Olipa ihanaa nähdä kommentti siitä, että tärkeintä ei ole miltä näytät kehossasi, vaan se, että tunnet sen ainoaksi ja oikeaksi kodiksesi. Onhan se onni saada upea vartalo syntymälahjaksi! Kaikilla niin ei ole . Se on kuitenkin mie itte joka siinä elän. Elän niin hyvin kun voin sen tehdä ketään loukkaamatta!

Liikunnalla ei ole mitään tekemistä laihtumisen kanssa, vaan kyse on suuhun tungetuista kaloreista. Eniten kaloreita on alkoholissa, sokerissa ja rasvassa sekä turhia kaloreita tulee liiasta hiilihydraatista, koska se ei pidä nälkää loitolla.

 • ylös 11
 • alas 9

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat