Vierailija

Minun on vaikea hyväksyä äitini persoonaa ja tapaa toimia läheisten kanssa. Vaikeaa silti vaikka olen itse jo keski-iässä ja minulla on omiakin lapsia.
Onko niin, että vanhemmiten ihmisten ikävät piirteet vain korostuvat? Ainakin minusta tuntuu, että äitini muuttuu vuosi vuodelta ilkeämmäksi ja suorapuheisemmaksi. Itsessään hän ei löydä mitään vikaa.

  • ylös 0
  • alas 1

Kommentit (3)

Huomasin omasta äidistäni, että mitä enemmän tuli ikää , sitä vaikeampi hänestä tuli! Välillä hän hermostui jopa itseensä.. Joskus oikein ahdisti, kun kävit hänet luonaan ns. piristyskäynnillä ja lähtiessä huomasit, että itsellä meinaa pannu räjähtää kiukusta!

Oletko ajatellut että taustalla voisi olla jokin muistisairaus esim. ?
Koska esim dementia voi aiheuttaa muita oireita kun muistinmenetystä, äreys ym. Toisaalta mikäli hän on aina ollut sellainen, kun ihminen omn esim koko ajan yksin, niin paha olo tulee ja oireet korostuvat...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

SE vain on niin,että jos ihminen ei tajua kehittää itseään henkisellä tasolla elämänsä aikana,jää vajavaiseksi ja kehittymättömäksi.Ei ymmärrä olla kiitollinen hyvistä asioista ja hetkistä,näkee kaiken huonossa valossa ja negatiivisena.Muistelee vain ikäviä tapahtuneita,eikä suinkaan iloisia.Eli kasvattaa katkeruuttaan.Näin minun äitini toimi,aina,ikävä kyllä.Tämä vain korostui vanhemmiten,mukaan tuli lauseet "nauti nyt,kun olet nuori,kohta olet vanha,etkä kelpaa enää kenellekkään" ym.Paljon anteeksi antamisen aiheita,tuskaa ja häpeää,jota ei voinut eikä kyennyt käsittelemään koskaan ja piti kaiken visusti sisällään.Katkeruus johti väistämättä,uskon niin,masennukseen,jota ei tietenkään halunnut julki tuoda edes läheisille.Se olisi ollut taas suuri häpeän aihe,siis olla heikko ja tarvitsevainen.Kaipaan kovasti äitiä,vaikka olikin kaukana ihanasta äidillisestä äidistä.Ymmärrän syyt,miksi toimi kuten toimi.sekä hänen omasta lapsuudestaan,että elämäntilanteiden aiheuttamista paineista aikuiselämässä.Ei ollut ehkä tilaa,ei aikaa,omille tunteille ja tarpeille,eikä edes halunnut välttämättä niitä penkoa.Se oli hänen valintansa,vaikkakin minusta väärä :(

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat