Seuraa 

Kuumat on alkanut vaivaamaan nyt muutaman kuukauden ajan, jotka kuukautiset ovat ollet poissa. Onko mitään muuta keinoa saada apua kuin hormoonihoito? En nimittäin sitä haluaisi... :(

Sivut

Kommentit (37)

Kuumia aaltoja on täälläkin. Minulle on auttanut säännöllinen liikunta, niin että tulee hiki: hiihto, kävely, kesällä hölkkä, käyn myös uimassa ja kuntosalilla. Avantouinti on myös sopinut minulle. Ei liikunta kuumia aaltoja ole pois vienyt, ehkä vähän lieventänyt, mutta sietokyky niihin on kasvanut. Olen aloittanut myös tarkastella, onko sokerilla jotain vaikutusta, mutta hyvin en ole siinä edennyt, kun makea kuitenkin himottaa pimeään vuodenaikaan.

terv.
50 taulussa

Minua ei haittaa jos ne tulee päivällä, mutta kun ne häiritsee yöunta parin kolmen tunnin välein. Se rassaa, väsyttää...no kait pitää kestää...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hei, ei tarvitse kestää!!!! akupunktio tuo avun ja vielä kelan korvattavana, jos lääkäri sitä antaa, joten mars' akupunktioon, mutta ei kenen tahansa annettavana ellei halua kaikkea itse maksaa, vaan lääkärin lähetteellä ja OIKEAN lääkärin antamana.

Hei hyvät naiset!
Ei tarvitse kärsiä kuumista aalloista. En olisi voinut olla töissä ilman hormoonikorvaushoitoa. Olen käyttänyt niitä jo 15 v. ja gynekologin ohjeen mukaan voin käyttää niitä loppuikäni. Geeliä käytän nykyisin.
Olen liikunnallinen ja painoindeksin olless 28 lienen 65 vuotiaana ihan normaalipainoinen.
terv. Kipa

Olen 56 ja käytin hormoonikorvaushoitoa muutaman vuoden. Lopetin jo pari vuotta sitten ja poden kuumia aaltoja ihan vakiona. Elän mieluummin niiden kuin vaikeiden migreenikohtausten kanssa; ne nimittäin vähenivät aivan minimiin kun lopetin hormoonien syönnin. Joillekin hormoonikorvaushoito sopii hyvin ja se on OK. Minulle se ei taannut hyvää yöunta vaikka hikoilut jäivätkin pois.
- Mutta nyt hyvä näin!

Onko mitään tietoa soijavalmisteista? Mitä olette kokeilleet ja auttoiko?
Katselin luontaistuotekaupan ja ison marketin hyllyjä, mutta purkkeja ja laatikoita oli niin paljon, että pää meni pyörälle.

Olen kuullut,että aasialaisilla naisilla on huomattavasti vähemmän vaihdevuosista haittaa kuin länsimaalaisilla.Kun asiaa tutkittiin,tultiin nimenomaan siihen tulokseen,että ruokavalio on kovin erinlainen.Aasiassa soija,kala ja kasvikset kuuluvat olennaisesti ruokakulttuuriin,samoin yrttien käyttö."Lääkkeet" saadaan luonnosta,ja kemiallisesti valmistettujen lääkkeitten käyttö vähäisempää.Itse olen lisännyt vähän kaikenmoisten soija valmisteiden käyttöä ruokavaliossa,vaikken vielä ihan ole vaihdevuosi iässä.Kestää kuulemma aikansa,ennenkuin tehoaa,ja pitäisikin aloittaa mieluiten ennen vaihdevuosien alkamista.Saas nähdä,onko apua,mutta yritän ainakin siskon kipuilua vuosia seuranneena!

Hormooni korvaushoito lopetettiin HETI,kun tuli aivoinfrakti,parin vuoden käytön jälkeen.Onnekseni paranin. :) Nyt 5 vuotta olen sinnitellyt näiden "puuskien" kanssa,mutta ne vähenee vuosi ---vuodelta......

Hormonihoitoako? Mihin pitäisi uskoa, kun itse gynekologi Anneli Kivijärvikin aikoo käyttää matalaestrogeenista hormonihoitoa "ainakin 75-vuotiaaksi"? Rintasyövän ja aivoinfarktin mahdollisuus?

Olen nyt 55-vuotias ja kolmisen vuotta hikoillut. Aallot kestävät vain kymmenisen sekuntia kerrallaan, mutta aiheuttavat usein pahan olon tunteen. Esimerkiksi bussissa ollessa iskee melkein paniikki, että olisi heti päästävä ulos. Keskittymällä ja laskemalla kymmeneen onnistun rauhoittumaan. Päivisin tämä toistuu toistakymmentä kertaa, mutta yöt olen toistaiseksi nukkunut suht' hyvin.

Kestänkö vai keskustelenko estrogeenihoidosta?

Itse kärsin kolme vuotta. Sitten otin matalaestrogeeniset pillerit ja elämä palasi takaisin. Olo on hyvä ilman hikoilua ja vilua. En ole lihonut pillereistä, pikemminkin päinvastoin ja kun nautin elämästä, ei ole stressisyömistäkään. Mieliala pysyy tasaisena ja työteko maittaa.Yöllä nukun oikeasti enkä ole vain nukkuvinani. Ei elämän pituus ole tärkeää vaan sen laatu. :)

Kuumat aallot katosivat kun aloitin hikijumpat ja lisäsin muutakin liikuntaa roimasti. Zumbaan 3 krt viikossa niin että vaatteet ovat aivan märät. Ulkoilen joka päivä ja kuntoni on noussut huimasti.

Mulla on niin hirveät aallot, että ei auta liikuntakaan kuin hetken. Heti seuraavan tunnin aalto on jo yhtä kova kuin ennen liikuntaa. Hormonihoitoa en voi aloittaa kun suvussa on rintasyöpää. Monia luontaistuotekaupan kalliita kapseleita olen kokeillut, heikolla menestyksellä. Yhdestä blogista, jota pitää omista vaihdevuosistaan kertova nainen, luin mielialalääkkeestä joka oudosti auttaisi myös fyysisiin oireisiin...? Oletteko kuulleet muualta vastaavaa? Olisin valmis kokeilemaan sitäkin jos muu ei auta. Se blogi: http://wariksenvarvas.blogspot.com/

Hih, hauska oli tuo blogi :D Mulla ei ole pahoja hikikohtauksia, kiitos luojan! Mutta muuten nukun tosi huonosti, ja lääkäri määräsi nukahtamislääkettä. Ne auttaa vaan 3-4 tuntia. Sitten kun herään, en saa uudestaan unta enään, tai vähän ennen kun kello soi. Olisiko kenelläkään mitään vinkkiä tähän?

Hei,
olen kuullut että ruokavaliolla on väliä. ystäväni syö kasvispainotteisesti eik' käytä sokeria juuri ollenkaan ja lihaa minimaalisesti, ja väittää että oireet hävisivät. Onko yksilöllistä?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat