Vierailija

Olen 16-vuotias tyttö, joka on kasvissyöjä. Olen lähdössä ensi vuodeksi Ranskaan vaihto-oppilaaksi, ja vaihtovuoden ajaksi minun on jätettävä eettinen ruokavalioni syrjään, sillä Ranskassa ei juuri kasvisruokaa tunneta. Mietin, kuinka kasvissyöjän elimistö reagoi lihaan? Minulle on väitetty, että elimistön regointi voi olla vakaavaakin, mutta millaista? Pitäisikö alkaa totuttelemaan lihaan ennen lähtöä?

 • ylös 23
 • alas 33

Kommentit (10)

En ole lääkäri, mutta kokemuksella arvoisin seuraavaa:
Liha tuskin sen vakavammin oireilee kuin vatsavaivoina, huonona olona, oksenteluna tms. Menee ohi kun elimistö tottuu. Kaikilla ei tosin reagoi välttämättä ollenkaan, älä siis turhaan stressaa. Jos jännität lihansyöntiä kovasti, voi olla että jo pelkkä stressi riittää laukaisemaan vatsavaivat, oksentelun yms... Maitohappobakteeritabletit voivat helpottaa vaivoja (niistä on varmaan muutenkin hyötyä ulkomaille muuttaessa, vatsan bakteerit saavat tavallaan "pehmeän laskun" kohdemaan ravintoon).

Vai eivät ranskalaiset tunne kasvisruokia...? Googletapa hakusanalla végétarienne, eivätköhän ranskalaiset siinä tee kasvisruokia kuin muutkin. ;)

Tosi ihanaa matkaa sinulle! :)

 • ylös 33
 • alas 24

Oltuani kasvissyöjä parikymmentävuotta, olen itse lisäämässä ruokavaliooni hiukan luomulihaa. Opettelu on käynyt kankeasti vielä tähän saakka. Saattaa tulla tukkoinen olo päästä varpaisiin. Olen aloittanut kananlihasta, ja viimeviikolla söin yhden makkaran, mikä ei kyllä aiheuttanut muita oireita kuin että seuraavana aamuna pää hiukan humisi:). Liekö suolan määrä ollut niin runsas.

Suosittelisin totuttautumista ennen lähtöä. Lisäksi niinkuin täällä jo todettiinkin, brobiootit käyttöön. Ranskassa syödään myös paljon kalaa, sitä varmasti löytyy, jos voit sitä syödä. Ja kasviksiakin on tarjolla, mutta riippuu millaisissa olosuhteissa tulet vuotesi viettämään.
Oikein mukavaa ja virkistävää vuotta sinulle!

 • ylös 28
 • alas 24
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
viimeviikolla söin yhden makkaran, mikä ei kyllä aiheuttanut muita oireita kuin että seuraavana aamuna pää hiukan humisi:). Liekö suolan määrä ollut niin runsas.

Miten joku voi vieraannuttaa itsesnsä normaalista ruuasta noin? Miten ihmeessä voit mennä aurinkoisiin maihin, jossa suolaista ruokaa tarvitsee paljon enemmän kuin täällä Suomessa?

 • ylös 23
 • alas 67

Olin 2 vuotta opiskelemassa Parisissa ja söin lähes kasvisruokavaliota. Tämän aiheutti enemmän budjetti kuin vakaumus. Koska en ole asian suhteen absolutisti, en kokenut sen olevan ongelma.
Et maininnut, aiotko asua yksin vai perheessä. Jos asut yksin, ei ongelmaa ole. Jos käyt ravintolassa, on niissä yleensä aina jokin vaihtoehto, ainakin kala tai kana, jos punainen liha hirvittää.
Tällä hetkellä minun ruokavalioni on seuraava: paljon vihanneksia, kalaa ja jonkinverran kanaa. Punaista lihaa syön valikoidusti eli yritän välttää tehokasvatettua lihaa ja suosia riistaa, lammasta ja luomua.
Jos menet asumaan perheeseen, ota kaikki irti heidän ruokakulttuuristaan. Selkeä, monipuolinen ja ennenkaikea hyviin raaka-aineisiin perustuva ranskalainen keittiö sai ainakin minut innostumaan ruoanlaitosta.
Jos pääset tutustumaan ruokaperinteisiin, uskon, että selviät helpommalla myös kaikista totuttelu-oireista, sillä pitkälle prosessoidut ruoat saattaisivat olla vaikeampia totuteltavia.
Pidä hauskaa ja ole ennakkoluuloton! Hyvää matkaa!

 • ylös 24
 • alas 18

Oma kokemukseni tulee tässä: olen ollut kasvissyöjä 12 vuotta. Maitotuotteet ja kananmunat mukana ruokavaliossa. Söin Saksan matkalla vahingossa yhden suullisen pizzaa, jossa oli jauhelihaa. Siitä seurasi mahakipu noin seuraavaksi 14 tunniksi. Näin yksilöllisiä voivat masut olla, toisella pidempään kasvisruokavaliota noudattaneella ei välttämättä olisi tuntunut yhtään missään.

 • ylös 27
 • alas 20

Negatiivisesti tietysti jos punaisesta lihasta on kyse. Suosittelisin mielummin kalaa/kananmunia/mätiä/katkarapuja jos haluaa liharavintoa syödä ja jättää nautapossutkanat kaupan hyllylle. ;)

 • ylös 28
 • alas 19
Vierailija
minun on jätettävä eettinen ruokavalioni syrjään, sillä Ranskassa ei juuri kasvisruokaa tunneta.

Ei suinkaan pidä paikkaansa. Soijamaitoa saa supermarketeista. Perinneruoat voivat yhtälailla olla eläinperäisiä kuin Suomessakin. Kun täällä kotimaassa voi elää ilman perinneruokia niin voi Ranskassakin.

(Varmaan kirjoitit tuon väitteen jotain muuta mielessäsi, esim. sijaisperhe tai muu yksityinen tilanne.)

 • ylös 30
 • alas 16

luin nää teidän viestin vasta äsken 2012 ja en voi ymmärtää..teidän juttuja..ootte pöljiä kaikki. Ensinnäkin..mikä ihme siin on ettei voi muka sanoa niille ranskalaiselle perheelle et on kasvissyöjä.hävettääkse muka teit? Mä ainakin sanon aina et.en syölihaa..tai kalaa..oon ollut koht 15v kasvissyöjä..niin ei kiinnosta...vaik joku nauraskin asialle..mitä väliä?miks välittää..herra/rouva joutuu menee lääkärille kun potee jtn..oireit..mä en!!!!en ole käynyt moneen vuoteen lääkärissä..en edes muistamilloin kävin viimeks saati oli edes flunssa..yrittääse nokka vuotaa mut menee nopeesti ohi..vaik ulkona on nytkin melkein 15astetta..uutta kerroitte..mulle ton..liha aiheuttaa oireita.vatsalle..varmasti!!!jos tunget ja ahtaat semmosii jumalattonia barbegue lihakiloja napaas..niin suolisto prakaa samantien..melkein sama jos vedät kourallisen vitamiineja tyhjään vatsaan aamuisin..niin lisäaineista..vatsa tulee mul tosi kipeeks..ja vaik olis kuinka natural tabuja..niis on aina joitain sidosaineita etne saadaan tablettimuotoon.. Ei lihaa missää olosuhteis..ransalaispatonkii..vuohenjuustoo..kasviswokkii/pataa tosi easy valmistaa... :p

 • ylös 21
 • alas 28

Ihminen on hyvin sopeutunut lihansyöntiin. Vain hyvin harvoille se aiheuttaa ongelmia. On paljon tavallisempaa että kasvien proteiinit, kuidut ja sokerit aiheuttavat ruuansulatusvaivoja, ja varsinkin palkokasvit.
Vehnää tai soijaa en söisi.

Ranskassa ymmärretään hyvän ruuan päälle.
Suomessa on hankala löytää edes kunnon lihamestaria.
Osta lihasi ranskasta semmoiselta ja laita se itse.
On helposti saatavissa esim vapaana laidunnettua maalaisnautaa, kanoja yms. Näidän ravintopitoisuudet ovat selvästi paremmat kuin sisällä viljoilla tehokasvatettujen tehdaskarjan.

Suosittelen lihansyöntiä ainakin terveydellisistä näkökulmista. Varsinkin käsittelemättömän.
Mielestäni kenenkään ei kuuluisi syödä pizzoja tms käsiteltyä kuraa, oli siinä lihaa tai ei.

Ja ei saa unohtaa sisäelinruokia, niiden ravintosisältö on moninkertainen. Ja niiden syöminen on eettisesti hyvä teko. Suomessa menee moni hyvä sisäelin roskiin tai koirille koska ihmiset ovat tottuneet ostamaan ruuan paketissa käsiteltynä ihan tunnistamattomaksi.

 • ylös 22
 • alas 40
Joonatan76

Olen lakto-ovo-vegaani, päätin tänään olla vähemmän nipo ja söin kinkkuvoileivän. Nyt makaan mahakipuisena sohvalla miettimässä, että ei tainnut olla hyvä idea.

 • ylös 16
 • alas 16

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat