Vierailija

Talvella maistuu suklaa, leipä ja tuhdit ruoat. Mutta, mutta - kohta alkaa kevät ja pitäisi kuoriutua keyempiin vaatteisiin.
Milloinkahan jaksaisin aloittaa kurinpalautuksen? Jos minulla olisi päättäväisyyttä, aloittaisin jo tänään. Nyt mietin, että ehkä loman jälkeen, tai sittenkin vasta pääsiäisen jälkeen (ne pääsiäisherkut).
Paljonko ehtisi pudottaa pääsiäisen jälkeen, kun tavoitteena on olla 3-5 kiloa kevyempi juhannuksena?

  • ylös 7
  • alas 7

Kommentit (5)

Ota pieni pala suklaata vaikkapa jälkiruuaksi. Vaihda suklaa tummaan, näin sitä ei tule syötyä liikaa ja mielitekosi menee nopeasti ohi, kun elomistösi saa suklaata.

Sinun ei tarvitse laihduttaa, kun pienennät vain ruoka-annoksiasi ja syöt usein pieniä aterioita.
Muista myös liikkua! :)

Liikkuminen on tehotonta laihduttamisessa! Jos ei pienennä ruoka-annoksia eikä katso, mitä suuhunsa pistää, ei paljostakaan liikkumisesta ole apua. Ja nälkäkin vain kasvaa. Kokeiltu on!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Edelliseen yhtyen ruoka-annoksen koolla ja sisällöllä on suurin merkitys. Eli ns. lautasmalli pätee ! Ei tarvi nälkää nähdä ja silti laihtuu. Kertoo kokemusta on, sillä viime kesästä pudonnut 10 kiloa !

Kyllä se tosiaan on niin, että vain oikeilla ruokailutavoilla saavuttaa parhaita tuloksia.

Mutta kaikki perustuu Maalaistohtori Kimimkisen sanoin Inputin ja Outputin säätelyyn ;)

Input= mitä syöt ja minkä verran

Output= paljonko syömistäsi energiavaroista kulutat

Itse olen laihduttanut nyt alkuvuonna 19kg ja se on ollut todella helppoa laskemalla pisteitä painonvartijoiden mp5-ohjelmalla. Kun aluksi opetteli syömiseen järkevät rajat, niin sen jälkeen ei ole tarvinnut kiinnittää siihen suurempaa huomiota kun vain merkitsee pisteet ylös eikä ylitä sallittua määrää viikossa.

Liikuntaa olen lisännyt myös huomattavasti ja nykyään liikun 4-5 kertaa viikossa eri tavoilla, esim. hiihtoa 30-60km viikossa ja koirien kanssa lenkkeilyä 1-2krt viikko (vaimo huolehtii loput %) ) ja kuntonyrkkeily kerran viikossa. Ja tietysti lähes tärkeimpänä ne 1-3 lepopäivää jolloin teen pelkästään venyttelyt.

Ompahan saanut huomata kunnon kohonneen, ja vireystila on aivan eri tolalla kuin ennen. Lisäksi liikkuvuus on parantunut ihan älyttömästi lihashuollolla.

Ikää on 27v. painoa oli vuoden vaihteessa 120kg pituus 181cm vyötärö 128.5cm ja vuosi taaksepäin jouduin työterveydestä ottamaan mukaan verenpaineen surantalehtiön ja leposyke oli 85. Tupakkaa kului aski päivässä (vähintään)

Päätin aloittaa paremman elämän :angel: Marraskuun 12 lopetin tupakanpolton. (jee tänään tuli 4kk) Avun löysin teoksesta "stumppaa tähän" <-- suosittelen kaikille tupakoitsijoille, helpoin ja kivuttomin tapa lopettaa ihan kerralla ilman mitään turhia ns "nikotiinihoitoja".

Elokuussa aloitin kuntonyrkkeilyn, ja ompahan mahtava laji :O Olen suunnitteluinsinööri ja istun päivät koneen ääressä, joten niskahartiavaivat olivat ihan arkipäivää. Mutta aloitettuani nyrkkeilyn loppuivat niskahartiaseudun vaivat melkein samantien, eikä ole tullut takaisin, suosittelen kaikkia kokeilemaan.

Syksyn muut liikunnat olivat lähinnä metsästysreissuja koirien kanssa (makkaran paistoa %) ) joten kilot ei juuri karisseet kun en ruokavalioon kiinnittänyt huomiota eikä liikunta kerrat olleet riittäviä (input-output)

12kg joulukinkun syötyäni päätin aloittaa uuden hoikemman minäni etsinnän ;) Kaivoin pölyttyneet pointsi kirjat kaapista ja aloin harjoittelemaan pistelaskua. Ja sillä tiellä ollaan, nyt tosiaan paino 101kg ja tavoitteeseen vielä kovasti matkaa ( 78kg) mutta sitä kohti edetään tasaisen varmasti ja mikä parasta, nautiskellen hyvästä ruuasta ja kevään tarjoamista mahtavista ulkoilu/kuntoiluilmoista aurinkoisinmielin. ;D

Kuntoilu maistuu ja lautasmalli on muuttunut oikeaan suuntaan, olen oppinut myös nauttimaan vettä riittävästi päivän aikana (10lasia) plus tietysti kuntoilun vaatima (1l/h) niin voin todeta, että ompa mahtava vertailla kehon nykytuloksia ja tuntemuksia aiempaan.

Verenpaineet nykyään hyvät ;D
Leposyke alimmillaan 45
Paino -19kg
vyötärö -13cm
vain yksi leuka 8)
Tupakkayskä on taakse jäänyttä elämää :angel:

Ja parasta on se nautinto mitä nykyään jokapäiväisestä elämästää saa ;D

Tsemppiä kaikille painonpudottajille ja terveysliikkujille!!

Tämä vaatii vain hiukan halua ja sitä itsekuria aluksi, sen jälkeen kaikki menee omalla painollaan ja aiemmat saavutukset ovat parhaita kannustimia.

Hyvää kevään jatkoa ;)

HYVÄ HYVÄ! Ja vain yksi leuka, se on mainitsemisen arvoinen asia (jota harvoin muistetaan kertoa).

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat