Vierailija

Hei ! Täytän kohta 15 vuotta.
Kahden kuukauden aikana olen päivittäin huomannut alavatsassa kipuja. Kuukautiseni ei olevat vielä säännölliset. Äitini sanoi että nämä olisivat kuukautiskipuja, mutta olen tuntenut joka päivä kipuja alavatsassa n. kahden kuukauden ajan. Mistä voi johtua?

  • ylös 6
  • alas 7

Kommentit (4)

Ja lisäksi, meinaan pyörtyä tosi useasti, en kyl tiiä johtuuks se siitä et hankin eilen napakorun.

Alavatsakivut voi johtua hormonitoiminnasta (eli enteilee kuukautiskipuja) tai voi olla suolistoperäistäkin (ruoansulatusongelmaa). Jos napakorun laitto on vahingoittanut jotain hermoa, voi sekin kipuilla. Jos kipuilu jatkuu viikkoja, on syytä hakeutua lääkäriin; ei ole tarkoituksenmukaista pyörtyillä, sen syy on selvitettävä. Joka tapauksessa kuukautisten alun myötä on alettava käydä säännöllisesti gynekologillakin, joka voi määrätä esim. kuukautiskipuihin kipulääkettä. Terv. Heli 42v.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minulla oli aikanaan kuukautisten alkamisiässä valtavia alavatsakipuja, joiden takia jouduin monta kertaa lähtemään kesken päivän pois koulusta. MUTTA eivät ne kivut tulleet joka päivä vaan muutaman päivän ennen kuukautisia ja kuukautisten aikana. Olisi varmaan syytä selvittää lääkärissä kipujesi syy!
PS. tuli vain mieleen laktoosi-intoleranssi ja keliakia tms sellainen syy, muita vaihtoehtoja en osaa arvatakaan.

Mars, mars lääkäriin. tai vaikkapa aluksi kouluterveydenhoitajalle. Tuollainen jatkuva vatsakipu täytyy selvittää ja hoitaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat