Vierailija

Kanavasäteilyjen tutkimuksista+ YDIN hukkalämmöstä.

TV-tekniikkaa Tammi 1. Bariumgetterirenkaista TV-kuvaputkissa.
http://kuvaton.com/k/D6s.jpg
[img]http://kuvaton.com/k/D6s.jpg[/img]

Ideana koostaa tähän mielenkiintoisia löydöskuvia siitä miten tarkoin salattu säteilyeroosion hallintaa on eri teknisissä laitteissa jouduttu käytännön pakosta ottamaan huomioon vuosikymmenet. Samaan aikaan kun IAEA on systemaattisesti tehnyt kaikkensa estääkseen kakkia jopa alan spesialisteja saamasta tietoa koulutuksineen.

Triopok 020 elektroniputkesta. Yksinkertaisin TV-kuvaputki ja sen mielenkiintoisista sisällöistä.
http://kuvaton.com/k/Dkh.jpg
[img]http://kuvaton.com/k/Dkh.jpg[/img]

Leyekuvio elektroniputken hatussa. Koronarenkaan eli gettererrenkaan kokonainen sähköstä taipuva varjo ja venttiilipiikin varjomuodot piirrettyinä:
http://kuvaton.com/k/Df5.jpg
[img]http://kuvaton.com/k/Df5.jpg[/img]
---
12.03.2010 Elektroniputkien tutkimisessa kiinnittyi huomi yläkupollin mystisiin poispyyhkiytyneisiin pisarakuvioihin. Kyseessä on säteilyeroosiomaailman "elektronitornadot". Myös elektronioputken OL-3 tuhkaluukkuja:
http://kuvaton.com/k/Dz3.jpg
[img]http://kuvaton.com/k/Dz3.jpg[/img]

Kanavasäteily-yritystä ja OL-3 sulauraanituhkaluukuja. Mukana myös mm. TV-kuvaputken ioniloukkuperiaate.

(13.03.2010. Olen nyt koko iltapäivän koettanut saada tuota sullekin lähettämääni kuvaa läpi useastakin eri kuvapalvelimesta. Kuvaton, Termiitti, Aija. . . Mutta yllätys yllätys KAIKKI systemaattisesti samalla perustyylillään alhaalla! Etusivu-foorumissa ongelmaani vastaili Ville ja oli kuulema NSA-sensoripalvelin likimain hänen naapurissa Dallasissa! Leukaili, että pian nähdään kaatuuko koko USA:n palvelin jutuistani.)
http://kuvaton.com/k/D6D.jpg
[img]http://kuvaton.com/k/D6D.jpg[/img]
------------

Ydinhukkalämpöä vastaan.

T&T.Katja Repo, 10:37 Yhdysvaltain vesiensuojeluremontti tulossa kalliiksi ydinyhtiöille.

New Yorkin päättäjät ovat tehneet suunnitelman vedenalaisen elämän suojelemiseksi. Tämä tietäisi voimayhtiöille miljardien dollareiden kustannuksia, Reuters kertoo. Osavaltion päättäjien toiveissa on, että laitokset kierrättäisivät ja uudelleen käyttäisivät vettä suljetussa viilentämisjärjestelmässä. Tällä hetkellä käytäntönä on laskea lämmennyt vesi takaisin jokiin. Uutena vaatimuksena onkin, että generaattoreiden yhteyteen rakennetaan jäähdytystornit. Tästä saisi poiketa vain, jos pystyy todistamaan että sellaisen rakentaminen on mahdotonta kyseiselle alueelle.

Päätöstä ajavien mukaan suljettu jäähdytysjärjestelmä vähentäisi veteen kohdistuvia vaikutuksia jopa 90 prosenttia. Uudistus on vasta suunnitteluvaiheessa, mutta vaikuttaisi toteutuessaan kuuteen New Yorkin osavaltion ydinvoimalaan, jotka hyödyntävät vettä viilentämiseen. Esimerkiksi Entergyn voimala ammentaa vettä Hudsonjoesta noin 70 kilometrin päässä New Yorkin kaupungista. Entergy on esittänyt, että se rakentaisi jäähdytystornien sijasta vedenalaiset suodattimet. Entergy vetoaa siihen, että tornien rakentaminen on hidasta ja kallista puuhaa. Yrityksen laskelmien mukaan tornit saataisiin käyttöön vasta vuonna 2029 ja niiden kustannukset nousisivat miljardeihin dollareihin.

*Loistavaa! Maailmalla onkin viimein alettu tajuta, niitä mekanismeja miten nimenomaan ydinvoimaloiutten mielettömän isot lämpösaastekuormat ovat suoraan syyllisiä maailman lämpöhaittakeskittymiin. Viime kesänä -09 Suomen Selkämeressä mitattiin ydinlauhteen aiheuttamana kiistattomana syyllisenä mm. 20 000km2 kokoinen sinilevälautta. Samoin meren kalasto on kuolemasa samasta syystä. Vaeltajasimpukat yms tulokasmaneetit tuhoavat meriä ydinlauhdelämmön siivittämänä. Nyt kuuluukin kummia ja (lyhennelmää) L.S.15.03-10:

TVO:n hukkalämpöenergiamäärät on jo nyt niin suuria kuin Suomen koko sähkötuotanto. Hukkalämpövero ei saa ymmärrystä ydinvoimayhtiöiltä. Lakikaloite toisi esim. TVO:n kolmelle laitokselle satojen miljoonien vuosilaskun. Fennovoiman mukaan Suomenkin ydinvoimaloihin saatettaisiin rakentaa jäähdytystornit! Jami Jokinen. Mereen päästettävän hukkalämmön verotus ei herätä lämpimiä tunteita ydinvoimayhtiöissä. Kansanedustaja Sanna Perkiön (kok.) valiokuntakäsittelyssä oleva lakialoite saa ydinyhtiöt varpailleen. Ympäristövero on yleisestiottaen järkevää asettaa, sanoo Fennovoiman ydintekniikkajohtaja Juhani Hyvärinen. Lämpöpäästöt todella suuria. Suomessa johdetaan vesistöihin vuiosittain arviolta 60-70 terawattituntia lämpöenergiaa, Perkiö perustelee aloitteestaan. Suomen koko sähkötuotannosta, josta 2/3 osaaydinvoimaloista. Kun OL-3 käynnistyy noustaan tästä hukkalämmössä noin kolmanneksen. Kansanedustaja sanoo, että ensisijainen syy aloitteeseen on vähentää vesistöjen ympäristöhaittoja.Olli-Pekka Luhta TVO pitää haittakytkentöjä vääränä. Perkiön mukaan hukkalämpövero kannustaisi ydinyhtiöitä kehittymään energiatehokkaammiksi. Fennovoimasta tulevat jäähdytystornit ilmalauhduttimineen laskisivat entisestään ydinvoimalahyötysuhteita. (Vähintään -5%)

Vero olisi myös vaihtoehto windfall-verolle. Koska ydinala kiertää CO2 verot. Tämä ei luonnollisestikaan ihastuta ydinyhtiöitä. Niitä kismittää myös se, että aloite jättäisi veron ydinyhtiöille eikä hiilivoimaloille, eikä teollisuuden hukkalämmöille. Perkiö perustelee rajausta sillä, että hiiliovoimalat ja raskas teollisuus kuuluvat jo päästökaupan piiriin. Loviisa 16 terawattia. Olkiluoto nyt 27TWh OL-3, 23TWh. Muista teollisuuspäästöistä 20-30TWh. Yhteensä 90-100TWh. Kun sähkönä Suomessa 75TWh. Ydinvoimaloille 350milj/v (päästöoikeudet 10euroa).Suunitellut ydinvoimalat kukin kuormittaisivat merta 26-36TWh:lla. Kaikista kolmesta 1,2miljardia. Perkiön lakialoite lähti vuosi sitten ja huhtikuussa valtionvarainvaliokunta päätti lähettää aloitteen verojastolle. Lähde: Lakialoite 19/2009 vp, Eduskunta, Tilastokeskus. Fortumille lakialoite tekisi niinikkää Helsingin ydinkaukolämpöhankkeen kertaheitolla houkuttelevammaksi. Fortum saisi vuodessa 220milj. veroedun ohittaakseen TVO:n paljon epätaloudellisemman huonomman vaihtoehdon.

Kommentit (0)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat