Vierailija

olen joutunut keskelle kauan kytenyttä riitaa, johon olen itse täysin osaton. Riita on luultavasti saanut alkunsa jo ennen minun tuloani tähän ryhmään noin vuosi sitten, enkä oikein tiedä, mistä se on saanut alkunsa.
Alusta asti olen kuitenkin aistinut eripuraa mutta uutena ihmisenä siitä on ollut vaikea ottaa selvää. Nyt tilanne on kuitenkin niin tulehtunut, että uudeltakin ihmiseltä, siis minulta, odotetaan kantaa. Mitä teen? En haluaisi otta osaa riitaan, jonka osapuoli en ole. Puolueettomana pysyminenkään ei oikein onnistu (miten se oli, kun toiselle kumartaa niin toiselle...).
Vaikea tilanne ahdistaa minua. Toisaalta haluan pysyä tämän löytämäni ryhmän jäsenenä.

  • ylös 2
  • alas 1

Kommentit (1)

Usein vaikeneminen on kultaa. Vaikka kyse on sananlaskusta, sen olen jälkikäteen huomannut toimivaksi.
Kun muutin pienelle paikkakunnalle ja pyrin ystävystymään uusiin ihmisiin liittymällä harrastustoimintaan, huomaisnkin hetken päästä olevani varsin tulenarassa tilanteessa. Vuosia jatkuneet riidat, joiden alkua ei kukaan muistanut, kytivät pinnan alla ja nousivat kummallisissa yhteyksissä esille. Minulta, uudelta tulokkaalta, odotettiin mielipidettä. Tyhmyyyksissäni menin sitten sanomaan jotain. Siitäkös soppa syntyi. Olisi kannatttanut olla hissun kissun, ainakin kunnes olisin ollut hieman premmin perillä riidan historiasta ja osapuolista.
Malta siis mielesi, ja pyri olemaan puolueeton vaikka sinulta kärtettäisiinkin mielipidettä. Vaikka sinua sitten pidettäiisiinkin vähän ujona tai hampaattomana ihmisenä. Se kannattaa, tai ainakaan oman mielipiteen sanominen ei kannata oman kokemukseni mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat