Raisa Laine Kuva Piia Arnould
Marenkipohjan voi tehdä jo muutama päivä ennen tarjoamista ja säilyttää ilmavasti kuivassa paikassa huoneenlämmössä.
Marenkipohjan voi tehdä jo muutama päivä ennen tarjoamista ja säilyttää ilmavasti kuivassa paikassa huoneenlämmössä.

Pavlova on suussa sulavan hyvä ja helppo jälkiruoka. Täytteessä on vain vähän sokeria, joten lopputulos ei ole liian makea.

Annoksia
10
Valmistusaika
20 min + kypsennys 1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Raikas ja kevyt vadelmapavlova on täydellinen jälkiruoka

Ainekset

4
valkuaista
2
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
2
tl
maissintärkkelystä
1
tl
omenaviinietikkaa
Täyte
1
dl
kuohukermaa
3
dl
kreikkalaista jogurttia (rasvaa 6 %)
3
dl
vadelmia sulatettuina
2
rkl
sokeria
Koristeluun
kuivattuja vadelmia (esim. Dr. Oetker)

Työvaiheet

  1. Vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista noin 2–3 min, kunnes vaahto on kauniin kiiltävää. Yhdistä vaniljasokeri ja maissintärkkelys ja sekoita vaahtoon yhdessä etikan kanssa.
  2. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Ota marenkivaahdosta kahdella ruokalusikalla lumipallon kokoisia kasoja uunipellille. Paina lusikalla keskelle kolot täytteelle. Kypsennä uunissa noin 1 h.
  3. Valmista täyte. Vaahdota kerma. Sekoita jogurttiin vadelmat ja sokeri. Säästä muutama vadelma koristeeksi. Kääntele kermavaahto jogurtin joukkoon. Täytä pavlovat juuri ennen tarjoilua ja koristele vadelmilla sekä kuivatulla vadelmarouheella.

Vinkki! Voit valmistaa myös yhden ison pavlovan. Muotoile se keskeltä matalammaksi ja reunoilta korkeammaksi. Paistoaika on noin 1½ tuntia.

Yhdessä annosessa: 195 kcal, hiilihydraatteja 27 g, rasvaa 5 g, (tyydyttynyt > 0,3 g), proteiinia 3 g, kuitua 1 g, suolaa 0 %

Kommentit (0)