Juontaja, näyttelijä Susanna Laine, 41, hellitti tahtia, jotta voisi fiilistellä jostain mistä ei ajanpuutteen vuoksi aiemmin voinut - voisi vaikkapa rakastua!

Susanna sanoo, että nykyisin hän kuulostelee itseään joka päivä, mitä tarvitsisi ja mistä nauttisi. Mitä elämä voikaan tuoda eteen, kun ei täytä kalenteria.

– Nyt kun minulla on enemmän aikaa, ehdin myös tuntea enemmän. Voi vaikka rakastua! Voin fiilistellä kaikkea ja pääsen taas esimerkiksi kavereiden synttäreille. Joskus pitää heivata matot sivuun ja pistää kunnon disko pystyyn. Olisi myös ihanaa päästä rutistelemaan kavereiden vauvoja, ne saavat aina hyvälle tuulelle.

Uusi vapaampi aika ei ole tietenkään ollut pelkkää ruusuista hämmästelyä, alitajunta syöttää helposti negatiivisia ajatuksia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Silloin yritän pysähtyä miettimään, ovatko nämä ajatukset totta, ottaa sen viestin vastaan, mitä tunne kulloinkin haluaa kertoa ja sitten reippaasti vaihtaa näkökulmaa. Saan nyt olla vapaalla, koska olen tehnyt niin paljon hommia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Pysähtymisen hetkiä ei tule kuin tekemällä"

Rauhoittuminen on ollut tarpeen, sillä Susanna sanoo olevansa ihminen, joka tekee aina kahta asiaa yhtä aikaa.

– En osaa vain kokata, vaan samalla pitää vähintään kuunnella kirjaa, joten pysähtymisen hetkiä ei tule kuin tekemällä. Suorat tv-lähetykset ovat kyllä olleet tavallaan mindfulnesia, niissä on ollut pakko olla hetkessä läsnä.

Korona-aikana Susanna teki oikeastikin enemmän tuttavuutta mindfulnessin kanssa ja kävi pari alan nettikurssia. Nykyään hän tekee hetkeen pysähtymisiä ja hengitysharjoituksia varsinkin iltaisin, jos ei saa kierroksia alas ja nukahdettua.

– Löydän ohjattuja harjoituksia Oura-sormuksen applikaatiosta ja YouTubesta ensimmäisen retriittini vetäneen Hanne Laasalan kanavalta.

Kaamoksesta kärsivänä hän myös yrittää olla mahdollisimman pitkään ulkona päivänvalon aikaan läpi talven. Tekee metsälenkin tai kävelee Lauttasaaren rantoja pitkin.

– Päivänvalon lataaminen pitää mielen parempana. Syön myös isoa annosta D-vitamiinia.

Jos Susannalla on keväällä paljon vapaata, hän haluaisi opiskella.

– Minulta jäi ammattikorkeakoulun musiikkiteatterilinja kesken 20 vuotta sitten, se olisi kiva viimeistellä ja hakea sen jälkeen Teatterikorkeakoulun maisteritutkintoon. Olen katsellut myös muita opiskeluvaihtoehtoja. Koulun penkillä istuminen olisi varmasti nyt motivoivampaa kuin nuorempana.

Lue lisää Susanna Laineen hyvän olon oivalluksista Hyvä terveys -lehden numerosta 1/2023!

Tämä artikkeli on ilmestynyt Hyvä terveys -lehdessä. Tilaajana voit lukea kaikki numerot maksutta digilehdet.fi-palvelusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla