Avokado tekee smoothiesta samettista, mustaherukka tuo siihen raikkautta. Proteiini- ja kuitupitoinen juoma pitää myös nälkää.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Supernopea ja raikas juoma vie nälän: Mustaherukka-avokadosmoothie

Ainekset

2
avokadoa
4
dl
jäisiä mustaherukoita
2
prk
laktoositonta maitorahkaa
3
dl
omenamehua
1
rkl
hunajaa

Työvaiheet

Halkaise avokado, poista kivi ja koverra sisus tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. Mittaa joukkoon muut aineet ja anna käydä tasaiseksi. Nauti!

Yhdessä annoksessa: energiaa 207 kcal, hiilihydraatteja 18,5 g, rasvaa 7,5 g (tyydyttynyt 0,2 g), proteiinia 12 g,

kuitua 6 g, suolaa alle 0,1 %

Gluteeniton, laktoositon, maidoton.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Raikas ja ihanan pehmeä mansikkatuorepuuro maistuu aamiaisella. Proteiini- ja kuituannoksella saat mukavan energisen aloituksen päivääsi.    

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + jääkaapissa 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Raikas ja täyttävä mansikkatuorepuuro

Ainekset

4
dl
pakastemansikoita sulatettuina
4
dl
kauramaitoa
4
dl
kaurahiutaleita
2
rkl
pellavansiemeniä
2
rkl
kookoshiutaleita
Lisäksi
2
dl
kauramaitoa
(1
dl
pakastekuivattua mansikkaa)
2
rkl
kookoshiutaleita tai -lastuja

Työvaiheet

1. Soseuta mansikat sauvasekoittimella. Mittaa 2 dl mansikkasosetta kulhoon. Säästä loppu sose puuron kanssa tarjottavaksi. Lisää kulhoon kauramaito, kaurahiutaleet, pellavansiemenet ja kookoshiutaleet. Sekoita tasaiseksi ja anna tekeytyä vähintään 4 tuntia, tai mieluiten yön yli jääkaapissa.

2. Nauti valmiin puuron kanssa kylmää kauramaitoa, mansikkasosetta ja/tai kuivattuja mansikoita ja kookoshiutaleita tai -lastuja.

Kommentit (0)

Proteiinia olisi hyvä olla kaikilla päivän aterioilla, myös välipalalla. Ihanan marjaisa smoothieannos kätkee sisäänsä

10 grammaa proteiinia.   

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min + pakastaminen 6 h
Vaikeustaso
Helppo

Ihana maku ja aimo annos proteiinia: puolukkahedelmäsmoothie!

Ainekset

2
banaania
1
mango
3
dl
puolukoita
5
dl
soijamaitoa
200
g
pehmeää silken tofua
LISÄKSI
1
dl
puolukoita
(puolukkajauhetta)

Työvaiheet

1. Kuori, viipaloi ja pakasta banaanit ja mango vähintään 6 tunniksi.

2. Laita jäiset puolukat, hedelmät, soijamaito ja tofu blenderiin. Anna käydä tasaiseksi. Kaada smoothie laseihin ja ripottele pinnalle jäisiä puolukoita ja halutessasi ripaus puolukkajauhetta.

Gluteeniton, laktoositon, munaton, vegaaninen.

Yhdessä annoksessa: 195 KCAL. Hiilihydraatteja 27 g, rasvaa 4,5 g (tyydyttynyt alle 0,5 g),

proteiinia 9,5 g, kuitua 6 g, suolaa alle 0,1. %

Kommentit (0)

Mehevistä vadelmista ja chiansiemenistä syntyy herkku, jossa ei ole nimeksikään kovaa rasvaa, mutta joka vie kielen mennessään. Vegaanisen jälkkärin saat, kun korvaat rahkan esimerkiksi Alpro greek style plain -tuotteella ja hunajan vaahterasiirapilla.    

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + jääkaapissa 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Superterveellinen ja helppo herkku: chia-vadelmarahka

Ainekset

1
dl
chiansiemeniä
4
dl
mantelimaitoa (makeuttamaton)
1
rkl
tyrnijauhetta
¼
tl
vaniljajauhetta (esim. Urtekram)
2
tl
hunajaa
Vadelmarahka
3
dl
kotimaisia vadelmia sulatettuina
4
dl
maitorahkaa
2
tl
hunajaa
Lisäksi
1
dl
jäisiä kotimaisia vadelmia
(2
rkl
vadelmarouhetta)

Työvaiheet

1. Sekoita kaikki chiavanukkaan aineet kulossa ja anna turvota kylmässä vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.

2. Sekoita vadelmat, rahka ja hunaja kulhossa. Lusikoi 2–3 osaa vadelmarahkasta kulhojen pohjalle ja jaa chiavanukas rahkan päälle. Lusikoi loppu rahka chiavanukkaan päälle. Ripottele valmiiden rahka-annosten pinnalle jäisiä vadelmia tai pakastekuivattua vadelmarouhetta.

 

Annoksessa: 175 kcal, hiilihydraatteja 12 g, rasvaa 5 g (tyydyttynyt alle 0,1 g), proteiinia 14 g,

kuitua 2 g, suolaa alle 0,1 %.

Kommentit (0)

Suvi Rüster Kuva Päivi Ristell
Terveellinen mustikkakulho muistuttaa vispipuuroa, mutta valmistuu hetkessä. Mustikka hellii aivoja, avokadosta saat pehmeitä rasvoja.
Terveellinen mustikkakulho muistuttaa vispipuuroa, mutta valmistuu hetkessä. Mustikka hellii aivoja, avokadosta saat pehmeitä rasvoja.

Nyt niitä taas saa, mustikoita! Valmista niistä superterveellinen ja herkullinen mustikka-ruiskulho. Aivot tykkäävät, kun lisäät lautaselle pehmeitä rasvoja ja marjoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10
Vaikeustaso
Helppo

Samettisen pehmeä mustikka-ruispuuro hellii aivoja

Ainekset

1
avokado
2
dl
mustikoita
4
dl
maustamatonta, rasvatonta jogurttia
1
dl
heraproteiinijauhetta
1
dl
ruisrouhetta
2-3
rkl
hunajaa
1
rkl
hienonnettua rosmariinia
1
tl
vaniljasokeria
½
tl
jauhettua kardemummaa

Työvaiheet

Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha kulhoon tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää joukkoon mustikat, jogurtti, heraproteiinijauhe, ruisrouhe, hunaja, hienonnettu rosmariini, vaniljasokeri ja kardemumma.

Soseuta sileäksi. Kaada annoslautasille ja nauti välipalaksi, aamupalana tai jälkiruokana.

Yhdessä annoksessa: energiaa 180 kcal, hiilihydraatteja 20 g, rasvaa 6 g (tyydyttynyt rasva 1 g), proteiinia 4 g, kuitua 4 g, suolaa 0,07 %.

Kommentit (0)