
Helppo alkupala valmistuu rapeista bataattilastuista, joita dippaillaan raikkaaseen jogurttikastikkeeseen.
Hauska alkupala: bataattilastut ja hernedippi
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Kuori ja leikkaa bataatti ohuiksi lanteiksi kulhoon. Tämä onnistuu parhaiten joko mandoliinilla tai raastinraudan viipaleterällä. Mittaa kulhoon öljy ja suola ja sekoita.
-
Levitä bataattilastut leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista uunissa noin 50–60 minuuttia. Mitä ohuempia lastut ovat, sen nopeammin ne kypsyvät ja rapeutuvat. Tarjoa joko lämpiminä tai kylminä.
-
Paahda pinjansiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla parin minuutin ajan. Mittaa hernedipin ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja anna käydä tasaiseksi.
-
Ripottele pinjansiemenet hernedipin pinnalle ennen tarjoamista.
Yhdessä annoksessa: energiaa 205 kcal, hiilihydraatteja 24 g, rasvaa 9 g (tyydyttynyt < 1 g), proteiinia 5 g, kuitua 4,5 g, suolaa 0,7 %