Ohje Raisa Laine kuvat Mikko Hannula

Mehevistä vadelmista ja chiansiemenistä syntyy herkku, jossa ei ole nimeksikään kovaa rasvaa, mutta joka vie kielen mennessään. Vegaanisen jälkkärin saat, kun korvaat rahkan esimerkiksi Alpro greek style plain -tuotteella ja hunajan vaahterasiirapilla.    

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + jääkaapissa 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Superterveellinen ja helppo herkku: chia-vadelmarahka

Ainekset

1
dl
chiansiemeniä
4
dl
mantelimaitoa (makeuttamaton)
1
rkl
tyrnijauhetta
¼
tl
vaniljajauhetta (esim. Urtekram)
2
tl
hunajaa
Vadelmarahka
3
dl
kotimaisia vadelmia sulatettuina
4
dl
maitorahkaa
2
tl
hunajaa
Lisäksi
1
dl
jäisiä kotimaisia vadelmia
(2
rkl
vadelmarouhetta)

Työvaiheet

1. Sekoita kaikki chiavanukkaan aineet kulossa ja anna turvota kylmässä vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.

2. Sekoita vadelmat, rahka ja hunaja kulhossa. Lusikoi 2–3 osaa vadelmarahkasta kulhojen pohjalle ja jaa chiavanukas rahkan päälle. Lusikoi loppu rahka chiavanukkaan päälle. Ripottele valmiiden rahka-annosten pinnalle jäisiä vadelmia tai pakastekuivattua vadelmarouhetta.

 

Annoksessa: 175 kcal, hiilihydraatteja 12 g, rasvaa 5 g (tyydyttynyt alle 0,1 g), proteiinia 14 g,

kuitua 2 g, suolaa alle 0,1 %.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Soodasämpylöitä ei tarvitse vaivata eikä kohottaa. Saat niistä myös hyvän määrän proteiinia, siitä pitävät huolen piimä- tai jogurttipohjainen taikina ja kolmenlaiset siemenet.    

Soodasämpylät 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Ovatko nämä maailman helpoimmat sämpylät?

Ainekset

4½-5
dl
spelttijauhoja
1
dl
auringonkukansiemeniä
½
dl
kurpitsansiemeniä
½
dl
pellavansiemeniä
1
tl
soodaa
½
tl
suolaa
dl
rasvatonta piimää tai rasvatonta maustamatonta jogurttia
1
rkl
öljyä voiteluun
siemeniä ripotteluun

Työvaiheet

1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Muotoile jauhotetulla työpöydällä pötköksi. Leikkaa 8 osaan. Muotoile sämpylöiksi.

2. Laita sämpylät voideltuun uunivuokaan. Voitele pinta vedellä ja ripottele päälle siemeniä.

3. Paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa paahdetun valkosipuli-valkopapulevitteen kanssa.

 

Yhdessä sämpylässä: 305 kcal, hiilihydraatteja 24 g, rasvaa 16 g (tyydyttynyt 2 g), proteiinia 13 g, kuitua 5 g, suolaa 0,4 g.

Kommentit (0)

Raikas ja ihanan pehmeä mansikkatuorepuuro maistuu aamiaisella. Proteiini- ja kuituannoksella saat mukavan energisen aloituksen päivääsi.    

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + jääkaapissa 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Raikas ja täyttävä mansikkatuorepuuro

Ainekset

4
dl
pakastemansikoita sulatettuina
4
dl
kauramaitoa
4
dl
kaurahiutaleita
2
rkl
pellavansiemeniä
2
rkl
kookoshiutaleita
Lisäksi
2
dl
kauramaitoa
(1
dl
pakastekuivattua mansikkaa)
2
rkl
kookoshiutaleita tai -lastuja

Työvaiheet

1. Soseuta mansikat sauvasekoittimella. Mittaa 2 dl mansikkasosetta kulhoon. Säästä loppu sose puuron kanssa tarjottavaksi. Lisää kulhoon kauramaito, kaurahiutaleet, pellavansiemenet ja kookoshiutaleet. Sekoita tasaiseksi ja anna tekeytyä vähintään 4 tuntia, tai mieluiten yön yli jääkaapissa.

2. Nauti valmiin puuron kanssa kylmää kauramaitoa, mansikkasosetta ja/tai kuivattuja mansikoita ja kookoshiutaleita tai -lastuja.

Kommentit (0)

Proteiinia olisi hyvä olla kaikilla päivän aterioilla, myös välipalalla. Ihanan marjaisa smoothieannos kätkee sisäänsä

10 grammaa proteiinia.   

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min + pakastaminen 6 h
Vaikeustaso
Helppo

Ihana maku ja aimo annos proteiinia: puolukkahedelmäsmoothie!

Ainekset

2
banaania
1
mango
3
dl
puolukoita
5
dl
soijamaitoa
200
g
pehmeää silken tofua
LISÄKSI
1
dl
puolukoita
(puolukkajauhetta)

Työvaiheet

1. Kuori, viipaloi ja pakasta banaanit ja mango vähintään 6 tunniksi.

2. Laita jäiset puolukat, hedelmät, soijamaito ja tofu blenderiin. Anna käydä tasaiseksi. Kaada smoothie laseihin ja ripottele pinnalle jäisiä puolukoita ja halutessasi ripaus puolukkajauhetta.

Gluteeniton, laktoositon, munaton, vegaaninen.

Yhdessä annoksessa: 195 KCAL. Hiilihydraatteja 27 g, rasvaa 4,5 g (tyydyttynyt alle 0,5 g),

proteiinia 9,5 g, kuitua 6 g, suolaa alle 0,1. %

Kommentit (0)

Suvi Rüster Kuva Päivi Ristell
Terveellinen mustikkakulho muistuttaa vispipuuroa, mutta valmistuu hetkessä. Mustikka hellii aivoja, avokadosta saat pehmeitä rasvoja.
Terveellinen mustikkakulho muistuttaa vispipuuroa, mutta valmistuu hetkessä. Mustikka hellii aivoja, avokadosta saat pehmeitä rasvoja.

Nyt niitä taas saa, mustikoita! Valmista niistä superterveellinen ja herkullinen mustikka-ruiskulho. Aivot tykkäävät, kun lisäät lautaselle pehmeitä rasvoja ja marjoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10
Vaikeustaso
Helppo

Samettisen pehmeä mustikka-ruispuuro hellii aivoja

Ainekset

1
avokado
2
dl
mustikoita
4
dl
maustamatonta, rasvatonta jogurttia
1
dl
heraproteiinijauhetta
1
dl
ruisrouhetta
2-3
rkl
hunajaa
1
rkl
hienonnettua rosmariinia
1
tl
vaniljasokeria
½
tl
jauhettua kardemummaa

Työvaiheet

Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha kulhoon tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää joukkoon mustikat, jogurtti, heraproteiinijauhe, ruisrouhe, hunaja, hienonnettu rosmariini, vaniljasokeri ja kardemumma.

Soseuta sileäksi. Kaada annoslautasille ja nauti välipalaksi, aamupalana tai jälkiruokana.

Yhdessä annoksessa: energiaa 180 kcal, hiilihydraatteja 20 g, rasvaa 6 g (tyydyttynyt rasva 1 g), proteiinia 4 g, kuitua 4 g, suolaa 0,07 %.

Kommentit (0)