Raisa Laine kuva Tuomas Kolehmainen
Broilerin jauhelihassa on vain vähän rasvaa, mutta se riittää ruskistamiseen hyvin pinnoitetussa pannussa.
Broilerin jauhelihassa on vain vähän rasvaa, mutta se riittää ruskistamiseen hyvin pinnoitetussa pannussa.

Yhdessä annoksessa on vain 235 kaloria, mutta silti saat kylläisen olon pitkäksi aikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Kevyttä ja helppoa arkiruokaa: broileri-kasvisvokki

Ainekset

2
kesäkurpitsaa
2
paprikaa
200
g
vihreitä papuja (pakaste)
200
g
broccolinia (varsiparsakaalia)
400
g
broilerin jauhelihaa
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
Kastike
1
rkl
ketsuppia
1
dl
ananasmehua
2
tl
omenaviinietikkaa
1
tl
hunajaa
2
tl
soijakastiketta

Työvaiheet

  1. Aloita sekoittamalla kastikkeen aineet tasaiseksi kulhossa. Anna kastikkeen maustua kylmässä ruuan valmistumisen ajan.
  2. Leikkaa kesäkurpitsa ja paprikat suikaleiksi. Puolita pavut ja halkaise isommat broccolinit pitkittäin.
  3. Paista jauheliha pinnoitetulla vokki- tai paistinpannulla kypsäksi. Siirrä syrjään pannulta ja laita pannu takaisin liedelle. Paista kasviksia muutaman minuutin ajan kuumalla pannulla tilkassa öljyä. Kasvikset saavat jäädä reilun napakoiksi. Siirrä paistettu broileri takaisin pannuun, lisää suola ja kuumenna vokki vielä kertaalleen.

Yhdessä annoksessa: energiaa 235 kcal, hiilihydraatteja 11 g, rasvaa 4 g (tyydyttynyt > 1,5 g), proteiinia 24 g, kuitua 6 g, suolaa 0,7 %.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaalista tehty salaatti on taatusti kevyttä, mutta lämpimänä se sopii syötäväksi myös keskellä talvea. Yhdessä annoksessa on vain 280 kaloria. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min.
Vaikeustaso
Helppo

Vaihteeksi lämmintä salaattia: talvikaalisalaatti

Ainekset

500
g
valkokaalia
300
g
parsakaalia
1
porkkana
200
g
pala lanttua
1/2
purjo
2
rkl
öljyä
1
dl
kvinoaa
1/2
tl
suolaa
Maustekastike
3
rkl
soijaa
2
rkl
limetinmehua
2
rkl
makeaa chilikastiketta
Päälle
1
dl
hienonnettuja yrttejä, esim. korianteria tai kirveliä
Lisäksi
1
prk (200 g)
rasvatonta raejuustoa

Työvaiheet

  • Huuhtele valkokaali, poista kanta, leikkaa mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Huuhtele ja viipaloi parsakaali. Kuori porkkana ja lanttu. Suikaloi kuorimaveitsellä. Halkaise purjo, huuhtele kylmällä vedellä ja viipaloi.
  • Kuumenna öljy isossa paistokasarissa tai vokkipannussa. Lisää kasvikset ja kvinoa. Paista sekoitellen 10 minuuttia, kunnes kaali on pehmennyt notkeaksi. Mausta suolalla.
  • Sekoita maustekastikkeen aineet keskenään ja kaada kasvisten joukkoon. Jatka paistamista vielä 5 minuuttia. Sekoita joukkoon hienonnetut yrtit. Tarjoile lämpimän salaatin kanssa raejuustoa.

Yhdessä annoksessa 280 kcal, hiilihydraatteja 27 g, rasvaa 9 g (tyydyttynyt > 1 g), proteiinia 18 g, kuitua 10 g, suolaa 0,8 %.

Kommentit (0)