Raisa Laine kuva Tuomas Kolehmainen
Broilerin jauhelihassa on vain vähän rasvaa, mutta se riittää ruskistamiseen hyvin pinnoitetussa pannussa.
Broilerin jauhelihassa on vain vähän rasvaa, mutta se riittää ruskistamiseen hyvin pinnoitetussa pannussa.

Yhdessä annoksessa on vain 235 kaloria, mutta silti saat kylläisen olon pitkäksi aikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Kevyttä ja helppoa arkiruokaa: broileri-kasvisvokki

Ainekset

2
kesäkurpitsaa
2
paprikaa
200
g
vihreitä papuja (pakaste)
200
g
broccolinia (varsiparsakaalia)
400
g
broilerin jauhelihaa
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
Kastike
1
rkl
ketsuppia
1
dl
ananasmehua
2
tl
omenaviinietikkaa
1
tl
hunajaa
2
tl
soijakastiketta

Työvaiheet

  1. Aloita sekoittamalla kastikkeen aineet tasaiseksi kulhossa. Anna kastikkeen maustua kylmässä ruuan valmistumisen ajan.
  2. Leikkaa kesäkurpitsa ja paprikat suikaleiksi. Puolita pavut ja halkaise isommat broccolinit pitkittäin.
  3. Paista jauheliha pinnoitetulla vokki- tai paistinpannulla kypsäksi. Siirrä syrjään pannulta ja laita pannu takaisin liedelle. Paista kasviksia muutaman minuutin ajan kuumalla pannulla tilkassa öljyä. Kasvikset saavat jäädä reilun napakoiksi. Siirrä paistettu broileri takaisin pannuun, lisää suola ja kuumenna vokki vielä kertaalleen.

Yhdessä annoksessa: energiaa 235 kcal, hiilihydraatteja 11 g, rasvaa 4 g (tyydyttynyt > 1,5 g), proteiinia 24 g, kuitua 6 g, suolaa 0,7 %.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla