
Herkullinen ja kevyt kurpitsa-linssikeitto saa mukavaa mausteisuutta inkivääristä ja kanelista.
Ihanan mausteinen kurpitsa-linssikeitto pitää olon kylläisenä
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja leikkaa kurpitsa pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista kasviksia öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia.
- Lisää kaneli, chilijauhe, raastettu inkivääri ja linssit ja jatka paistamista vielä hetki. Lisää kasvisliemi ja limetin mehu ja anna keiton kypsyä matalalla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia.
- Kun linssit ja kurpitsat ovat kypsiä, soseuta keitto esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää kookosmaito ja anna keiton vielä kiehahtaa. Tarkista suola.
- Tarjoa keiton kanssa harissalla maustettua raejuustoa.
Yhdessä annoksessa (n. 3 dl): energiaa 190 kcal, hiilihydraatteja 13 g, rasvaa 8 g (tyydyttynyt 3 g), proteiinia 11,5 g, kuitua 5 g, suolaa 0,6 %