Raisa Laine Kuva Piia Arnould
Keitto sakeutuu jäähtyessään, joten se sopii mainiosti myös mukaan otettavaksi.
Keitto sakeutuu jäähtyessään, joten se sopii mainiosti myös mukaan otettavaksi.

Herkullinen ja kevyt kurpitsa-linssikeitto saa mukavaa mausteisuutta inkivääristä ja kanelista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + keittäminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Ihanan mausteinen kurpitsa-linssikeitto pitää olon kylläisenä

Ainekset

600
g
myskikurpitsaa (butternut)
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
1
tl
kanelia
½ tl
chilijauhetta
2
tl
raastettua inkivääriä
1
dl
punaisia linssejä
4
dl
kasvislientä
1
limetin mehu
dl
kookosmaitoa (max 15 % rasvaa)
½
tl
suolaa
Lisäksi
dl
raejuustoa (esim. Keso)
1-2
tl
harissaa

Työvaiheet

  • Kuori ja leikkaa kurpitsa pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista kasviksia öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia.
  • Lisää kaneli, chilijauhe, raastettu inkivääri ja linssit ja jatka paistamista vielä hetki. Lisää kasvisliemi ja limetin mehu ja anna keiton kypsyä matalalla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia.
  • Kun linssit ja kurpitsat ovat kypsiä, soseuta keitto esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää kookosmaito ja anna keiton vielä kiehahtaa. Tarkista suola.
  • Tarjoa keiton kanssa harissalla maustettua raejuustoa.


Yhdessä annoksessa (n. 3 dl): energiaa 190 kcal, hiilihydraatteja 13 g, rasvaa 8 g (tyydyttynyt 3 g), proteiinia 11,5 g, kuitua 5 g, suolaa 0,6 %

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Raisa Laine kuvat Tuomas Kolehmainen

Kokkaa edullisista ja ravitsevista kasviksista mahtavan makuinen, kevyt borssikeitto. Linssit antavat mukavasti suutuntumaa ja täyttävää proteiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min + kypsennys 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Täyteläisen makuinen kasvisborssi sopii tammikuuhun

Ainekset

300
g
punajuurta
2
porkkanaa
1
sipuli
300
g
valkokaalia
200
g
hapankaalia
1
rkl
öljyä
1
dl
punaisia linssejä
l
kasvislientä
1
rkl
punaviinietikkaa
ripaus
suolaa ja sokeria
Lisäksi
1
suolakurkku
dl
raejuustoa
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna

Työvaiheet

  • Kuori punajuuret ja porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi myös sipuli ja valkokaali. Huuhtele valkokaali kylmän veden alla siivilässä. Huuhtele myös linssit kylmällä vedellä.
  • Paista kasviksia ja linssejä kattilassa öljyssä muutama minuutti. Lisää kasvisliemi ja anna keiton hautua kannen alla kypsäksi noin 45 minuuttia.
  • Keiton hautuessa kuutioi suolakurkku. Sekoita keskenään suolakurkkukuutiot, raejuusto ja hienonnettu lehtipersilja. Tarjoa raejuustoa keiton pinnalla.
  • Mausta keitto etikalla, suolalla ja ripauksella sokeria.

Yhdessä annoksessa: energiaa 220 kcal, hiilihydraatteja 25 g, rasvaa 4 g (tyydyttynyt > 1 g), proteiinia 15 g, kuitua 8 g, suolaa 0,5 %.

Kommentit (0)

Suvi Rüster Kuva Tuomas Kolehmainen
Muheva keitto on täyttävä. Purkkilinsseistä ja pakasteherneistä keitto valmistuu alle puolen tunnin.
Muheva keitto on täyttävä. Purkkilinsseistä ja pakasteherneistä keitto valmistuu alle puolen tunnin.

Samettisen pehmeä kasvissosekeitto valmistuu tällä ohjeella hetkessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Maukas ja tuhti kasvissosekeitto valmistuu linsseistä ja herneistä

Ainekset

2 (400 g)
jauhoista perunaa
1
pieni purjo
1
prk (285 g)
linssejä
1
l
kasvislientä
200
g
pakasteherneitä
2
rkl
sitruunamehua
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele perunat pieniksi. Halkaise purjo, huuhtele huolellisesti ja viipaloi. Valuta linsseistä liemi siivilässä.
  2. Kiehauta kattilassa kasvisliemi. Lisää perunat, purjo, linssit ja herneet. Keitä 20 minuuttia. Mausta sitruunanmehulla.
  3. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Mausta rouhitulla mustapippurilla. Tarjoile keiton kanssa raejuustoa ja ruisleipää.

 

Yhdessä annoksessa: 170 kcal, hiilihydraatteja 23 g, rasvaa 3 g (tyydyttynyt > 0,8 g), proteiinia 10 g, kuitua 4 g, suolaa 0,8 %

 

Kommentit (0)

Suvi Rüster Kuva Tuomas Kolehmainen
Uutta makua! Lehti- ja parsakaali sekä varsiselleri korvaavat perinteisiä liemijuureksia.
Uutta makua! Lehti- ja parsakaali sekä varsiselleri korvaavat perinteisiä liemijuureksia.

Maukkaassa keitossa on reilusti kasviksia ja hyvää, pehmeää rasvaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea lohi-katkarapukeitto pitää nälän loitolla

Ainekset

200
g
parsakaalia
200
g
lehtikaalia
2
varsiselleriä
½
pieni sipuli
8
dl
vettä
4
rkl
kalafondia
dl
ruokakermaa, rasvaa 7 %
300
g
lämminsavustettua lohta
100
g
sulatettuja katkarapuja
hienonnettua tilliä

Työvaiheet

  1. Huuhtele parsakaali, lehtikaali ja varsiselleri. Paloittele parsakaali, viipaloi varsi. Suikaloi lehtikaali. Viipaloi varsiselleri. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kalafondi ja kasvikset. Keitä 8 minuuttia.
  3. Lisää lopuksi ruokakerma, paloiteltu savulohi ja katkaravut. Kuumenna. Viimeistele tillillä

 Yhdessä annoksessa: 335 kcal, hiilihydraatteja 10 g, rasvaa 20 g (tyydyttynyt > 4 g), proteiinia 27 g, kuitua 4 g, suolaa 0,6 %

Kommentit (0)

Suvi Rüster Kuva Tuomas Kolehmainen
Siemenet ja broileri antavat keittoon mukavasti proteiinia.
Siemenet ja broileri antavat keittoon mukavasti proteiinia.

Maukas, täyttävä bataattisosekeitto on mitä parasta keventäjän ruokaa. Ja valmistuu vartissa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15
Vaikeustaso
Helppo

Täyteläinen bataattisosekeitto saa pinnalleen broilerimurua

Ainekset

1
pkt (400 g)
bataattisosetta
5
dl
kevytmaitoa tai kauramaitoa
1
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus
suolaa
Päälle
300
g
broilerinfileesuikaleita
2
tl
öljyä
½
dl
kurpitsansiemeniä
1
tl
garam masala -mausteseosta
ripaus
suolaa
1
dl
hienonnettua persiljaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kattilassa valmis bataattisose, maito ja inkivääri. Kuumenna kiehuvaksi. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
  2. Ruskista fileesuikaleet öljytilkassa. Lisää kurpitsansiemenet. Mausta garam masalalla ja suolalla. Hienonna joukkoon persilja.
  3. Annostele keittoa lautasille. Nosta päälle paistettua broileri-siemenmuruseosta.

Yhdessä annoksessa: 250 kcal, hiilihydraatteja 12 g, rasvaa 11 g (tyydyttynyt > 3 g), proteiinia 25 g, kuitua 2 g, suolaa 0,9 %

 

Kommentit (1)

Vierailija

Näillä ohjemäärillä tuli niin lirua soppaa että.... Oli myös etovan vaaleanpunaista. Tämän ohjeen hävitän!