Raisa Laine Kuva Päivi Ristell
Puolukasta ja valkuaisista syntyy nopeasti raikas jälkiruoka johon rapsakka crumble antaa kivaa suutuntumaa.
Puolukasta ja valkuaisista syntyy nopeasti raikas jälkiruoka johon rapsakka crumble antaa kivaa suutuntumaa.

Puolukkamousse on upean raikas ja kevyt päätös illalliselle. Kauracrumble antaa mukavaa purutuntumaa.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Ihanan raikas, kevyt jälkiruoka: puolukkamousse ja kauracrumble

Ainekset

200
g
pakastepuolukoita
3
valkuaista
1/2
dl
tomusokeria
Crumble
1/2
dl
kuorellisia manteleita
1
dl
kaurahiutaleita (gluteeniton)
1
rkl
öljyä
1
rkl
sokeria
1
tl
kanelia

Työvaiheet

  1. Aloita crumblesta. Rouhi manteleita veitsellä pienemmiksi. Paahda niitä ja kaurahiutaleita kuumalla, kuivalla paistinpannulla koko ajan sekoitellen, kunnes ne ovat hieman ruskistuneet. Laske lämpöä ja lisää pannulle loput ainekset. Jatka paistamista sekoitellen vielä noin 5 minuuttia niin, että crumble rapeutuu.

  2. Laita kohmeiset puolukat, kaksi valkuaista ja tomusokeri tehosekoittimeen. Anna käydä, kunnes seos on hieman kuohkeutunut.

  3. Vatkaa yksi valkuainen kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella ja sekoita vaahto kevyesti käännellen puolukka-valkuaisseokseen. Jaa mousse jälkiruokakulhoihin ja ripottele crumblea pinnalle. Tarjoa heti.

Yhdessä annoksessa: energiaa 210 kcal, hiilihydraatteja 26 g, rasvaa 7,5 g (tyydyttynyt < 1 g), proteiinia 7 g, kuitua 3,5 g, suolaa < 0,1 %

Kommentit (0)

Raisa Laine Kuva Piia Arnould
 Graavatun siian ja puolukoiden yhdistelmä on puhdas ja konstailematon.
Graavatun siian ja puolukoiden yhdistelmä on puhdas ja konstailematon.
Annoksia
6
Valmistusaika
10 min + maustuminen 12 h
Vaikeustaso
Helppo

Täynnä raikkaita makuja! Puolukkagraavattu siika on täydellinen alkupala

Ainekset

300–350
g
siikafileetä (n. 1 filee)
1
rkl
karkeaa merisuolaa
1
tl
sokeria
dl
pakastepuolukoita kohmeisina
Lisäksi
Ohutta näkkileipää
Puolukoita jäisinä
Versoja, esim. rucolaa

Työvaiheet

  1. Nypi siikafileestä mahdolliset ruodot pois ja laita filee nahkapuoli alaspäin isolle levinpaperin palalle. Ripottele merisuola ja sokeri fileelle.
  2. Murskaa kohmeiset puolukat haarukalla karkeaksi soseeksi ja levitä sose tasaiseksi kerrokseksi fileen päälle. Taittele kala leivinpaperiin paketiksi ja kääri paketti tiiviisti kelmuun. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  3. Pyyhi siikafileestä mausteet pois. Leikkaa filee mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet näkkileipäpalojen päälle ja koristele jäisillä puolukoilla ja versoilla.

Kommentit (0)