
Puolukkamousse on upean raikas ja kevyt päätös joulukauden illalliselle. Kauracrumble antaa mukavaa purutuntumaa.
Ihanan raikas, kevyt jälkiruoka: puolukkamousse ja kauracrumble
Ainekset
Työvaiheet
-
Aloita crumblesta. Rouhi manteleita veitsellä pienemmiksi. Paahda niitä ja kaurahiutaleita kuumalla, kuivalla paistinpannulla koko ajan sekoitellen, kunnes ne ovat hieman ruskistuneet. Laske lämpöä ja lisää pannulle loput ainekset. Jatka paistamista sekoitellen vielä noin 5 minuuttia niin, että crumble rapeutuu.
-
Laita kohmeiset puolukat, kaksi valkuaista ja tomusokeri tehosekoittimeen. Anna käydä, kunnes seos on hieman kuohkeutunut.
-
Vatkaa yksi valkuainen kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella ja sekoita vaahto kevyesti käännellen puolukka-valkuaisseokseen. Jaa mousse jälkiruokakulhoihin ja ripottele crumblea pinnalle. Tarjoa heti.
Yhdessä annoksessa: energiaa 210 kcal, hiilihydraatteja 26 g, rasvaa 7,5 g (tyydyttynyt < 1 g), proteiinia 7 g, kuitua 3,5 g, suolaa < 0,1 %
Todella rasittavaa, että reseptin päälle ponnastaa Hyvä terveys-mainos, jota ei saa popistettua, eikä reseptiä pysty tulostamaan. Seurauksena on se, että varsinainen sivusto on käyttäjän kannalta käyttökelvoton, koska ponnahdusikkuna jäätyy ruudulle.
Todella rasittavaa, että reseptin päälle ponnastaa Hyvä terveys-mainos, jota ei saa popistettua, eikä reseptiä pysty tulostamaan. Seurauksena on se, että varsinainen sivusto on käyttäjän kannalta käyttökelvoton, koska ponnahdusikkuna jäätyy ruudulle.