Suvi Rüster
Suklaahuntu ja kauden marjat viimeistelevät pavlovan.
Suklaahuntu ja kauden marjat viimeistelevät pavlovan.

Kevyt ja ihanan raikas pavlova tarjoillaan marjojen ja gluteenittoman kauravaniljavaahdon kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
Valmistusaika 20 min + kypsennys 1,5 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Marjainen suklaapavlova on kevään ykkösherkku

Ainekset

4
kananmunaa
2,5
dl
sokeria
1
tl
1 tl omenaviinietikkaa tai sitruunanmehua
3
rkl
kaakaojauhetta
1
rkl
maissitärkkelys- tai perunatärkkelysjauhoja
50
g
tummaa suklaata
Täyte
2,5
dl
vaahtoutuvaa kauravaniljakastiketta (gluteeniton)
1
tl
vaniljasokeria
5
dl
kauden marjoja ja paloiteltuja hedelmiä

Työvaiheet

Lämmitä uuni 125-asteeseen. Piirrä leivinpaperin päälle lyijykynällä halkaisijaltaan noin 20 cm kokoinen ympyrä ruokalautasta apuna käyttäen. Aseta leivinpaperi uunipellin päälle.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tilkka omenaviinietikkaa.

Sekoita kaakaojauhe ja maissitärkkelys keskenään ja nostele munavaahdon joukkoon. Nostele taikina leivinpaperin päälle ympyrän muotoon. Nosta marenkivaahtoa reunoilta hieman koholle, niin että pohjasta tulee hieman kulhomainen.

Kypsennä pohjaa 125-asteisessa uunissa 1,5 tuntia. Anna jäähtyä. Sulata tumma suklaa mikrossa tai kattilassa ja valuta suklaa marenkipohjan päälle rennosti.

Vatkaa kaurakerma vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla. Nostele vaahtoa pohjan päälle. Nostele päälle kauden marjoja ja hedelmiä. Tarjoile heti.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Raisa Laine Kuva Piia Arnould
Marenkipohjan voi tehdä jo muutama päivä ennen tarjoamista ja säilyttää ilmavasti kuivassa paikassa huoneenlämmössä.
Marenkipohjan voi tehdä jo muutama päivä ennen tarjoamista ja säilyttää ilmavasti kuivassa paikassa huoneenlämmössä.

Pavlova on suussa sulavan hyvä ja helppo jälkiruoka. Täytteessä on vain vähän sokeria, joten lopputulos ei ole liian makea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
20 min + kypsennys 1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Raikas ja kevyt vadelmapavlova on täydellinen jälkiruoka

Ainekset

4
valkuaista
2
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
2
tl
maissintärkkelystä
1
tl
omenaviinietikkaa
Täyte
1
dl
kuohukermaa
3
dl
kreikkalaista jogurttia (rasvaa 6 %)
3
dl
vadelmia sulatettuina
2
rkl
sokeria
Koristeluun
kuivattuja vadelmia (esim. Dr. Oetker)

Työvaiheet

  1. Vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista noin 2–3 min, kunnes vaahto on kauniin kiiltävää. Yhdistä vaniljasokeri ja maissintärkkelys ja sekoita vaahtoon yhdessä etikan kanssa.
  2. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Ota marenkivaahdosta kahdella ruokalusikalla lumipallon kokoisia kasoja uunipellille. Paina lusikalla keskelle kolot täytteelle. Kypsennä uunissa noin 1 h.
  3. Valmista täyte. Vaahdota kerma. Sekoita jogurttiin vadelmat ja sokeri. Säästä muutama vadelma koristeeksi. Kääntele kermavaahto jogurtin joukkoon. Täytä pavlovat juuri ennen tarjoilua ja koristele vadelmilla sekä kuivatulla vadelmarouheella.

Vinkki! Voit valmistaa myös yhden ison pavlovan. Muotoile se keskeltä matalammaksi ja reunoilta korkeammaksi. Paistoaika on noin 1½ tuntia.

Yhdessä annosessa: 195 kcal, hiilihydraatteja 27 g, rasvaa 5 g, (tyydyttynyt > 0,3 g), proteiinia 3 g, kuitua 1 g, suolaa 0 %

Kommentit (0)