
Pavlova on suussa sulavan hyvä ja helppo jälkiruoka. Voit paistaa marengit jo edellisenä päivänä ja täyttää vasta aattona. Täytteessä on kerman lisäksi kreikkalaista jogurttia, joten lopputulos on sopivan kevyt.
Onko joulun jälkiruoka vielä hakusessa? Raikas vadelmapavlova kruunaa aattoillan juhla-aterian
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista noin 2–3 min, kunnes vaahto on kauniin kiiltävää. Yhdistä vaniljasokeri ja maissintärkkelys ja sekoita vaahtoon yhdessä etikan kanssa.
- Kuumenna uuni 100 asteeseen. Ota marenkivaahdosta kahdella ruokalusikalla lumipallon kokoisia kasoja uunipellille. Paina lusikalla keskelle kolot täytteelle. Kypsennä uunissa noin 1 h.
- Valmista täyte. Vaahdota kerma. Sekoita jogurttiin vadelmat ja sokeri. Säästä muutama vadelma koristeeksi. Kääntele kermavaahto jogurtin joukkoon. Täytä pavlovat juuri ennen tarjoilua ja koristele vadelmilla sekä kuivatulla vadelmarouheella.
Vinkki! Voit valmistaa myös yhden ison pavlovan. Muotoile se keskeltä matalammaksi ja reunoilta korkeammaksi. Paistoaika on noin 1½ tuntia.
Yhdessä annosessa: 195 kcal, hiilihydraatteja 27 g, rasvaa 5 g, (tyydyttynyt > 0,3 g), proteiinia 3 g, kuitua 1 g, suolaa 0 %
Todella rasittavaa, että reseptin päälle ponnastaa Hyvä terveys-mainos, jota ei saa popistettua, eikä reseptiä pysty tulostamaan. Seurauksena on se, että varsinainen sivusto on käyttäjän kannalta käyttökelvoton, koska ponnahdusikkuna jäätyy ruudulle.
Todella rasittavaa, että reseptin päälle ponnastaa Hyvä terveys-mainos, jota ei saa popistettua, eikä reseptiä pysty tulostamaan. Seurauksena on se, että varsinainen sivusto on käyttäjän kannalta käyttökelvoton, koska ponnahdusikkuna jäätyy ruudulle.