
Lohi maustuu ja kypsyy kuuman etikkaliemen ansiosta, jolloin suolaa tarvitaan vähemmän kuin vaikkapa perinteisen graavilohen valmistuksessa
Etikkalohesta saat upean joulupöydän alkupalan
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa lohi noin puolen sentin viipaleiksi matalareunaiseen vuokaan. Leikkaa fenkoli ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi.
-
Kiehauta liemen aineet kattilassa. Kaada kiehuva liemi lohipalojen päälle. Lisää fenkoli- ja punasipuliviipaleet kalan päälle. Peitä vuoka kelmulla ja anna kalan tekeytyä kylmässä yön yli.
-
Nostele kalapalat, fenkolit ja punasipulit liemestä tarjoiluvadille. Hienonna tuoreita yrttejä vadin pinnalle.
Yhdessä annoksessa: energiaa 170 kcal, hiilihydraatteja 13 g, rasvaa 7 g (tyydyttynyt 1 g), proteiinia 13 g, kuitua 1 g, suolaa 0,9 %