
Erinomainen tarjottava alkupalana tai vaikkapa joululeivän päällä.
Hurmaavan hyvä lintupatee saa seurakseen puolukkasiirappia
Ainekset
Työvaiheet
- Hienonna sipulit ja paista muutama minuutti tilkassa margariinia.
- Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Mittaa tehosekoittimeen broilerinmaksat ja -jauheliha, muna, ruokakerma, leipäviipale, mausteet ja hieman jäähtynyt sipulisilppu. Anna käydä tasaiseksi.
- Vuoraa leivinpaperilla suorakaiteen muotoinen vuoka niin, että leivinpaperi ulottuu reilusti vuoan reunojen yli. Kaada pateemassa vuokaan ja taita leivinpaperin reunat vuoan päälle. Kypsennä vesihauteessa n. 1½ tuntia. Anna pateen jäähtyä kylmäksi vuoassaan.
- Mittaa puolukkasiirapin aineet kattilaan ja keitä noin 15 minuuttia. Siivilöi ja jäähdytä kylmäksi.
Yhdessä annoksessa 130 kcal, hiilihydraatteja 11 g, rasvaa 3,5 g, (tyydyttynyt > 0,7 g), proteiinia 15 g, kuitua 1,5 g, suolaa 0,7 %