
Mehevä kakku on kevyt ja hurmaavan raikas.
Upea, kevyt hedelmä-rahkakakku sopii täydellisesti kevään juhlapöytiin
Ainekset
Työvaiheet
1. Pingota irtopohjavuoan (Ø 22–24 cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit esim. kaulimella pakastuspussissa. Sulata margariini ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle.
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin vartiksi. Sekoita kulhossa rahka, sokeri ja lemon curd. Vatkaa kaurakerma vaahdoksi. Kuumenna appelsiinimehu.
3. Puristele liivatelehdet huolellisesti vedestä ja liuota lehdet appelsiininmehuun. Sekoita liivate-appelsiinimehuseos ohuena nauhana rahkaan. Nostele vaahdotettu kauravispi kakkutäytteeseen. Lusikoi täyte keksipohjan päälle, tasoita pinta ja anna hyytyä kylmässä yön yli.
4. Irrota kakku vuoasta veistä apuna käyttäen. Siirrä kakku vadille ja koristele hedelmillä ja marjoilla.
Yhdessä annoksessa: 210 kcal, hiilihydraatteja 18 g, rasvaa 12 g, (tyydyttynyt > 7 g), proteiinia 6 g, kuitua 2 g, suolaa 0,1 %
Mikä onkaan kuorrute?
Hei ja kiitos hyvästä huomiosta. Ohje korjattu ja lisätty kuorrutuksen ainekset. Pahoittelut, että oli epähuomiossa jäänyt lisäämättä. yt. Pauliina, toimitus
Millä voisi tuon sokerin korvata?
Vegaanisen saat kun jätät kananmunat pois. Jos taikina vaatii lisää kosteutta niin lisää banaania tai hedelmäsosetta tai ihan vettä.
Kaks kertaa kokeillut, nousee ja lässähtää. Missä vika?
Minä korvasin mantelirouheen ja perunajauho
Semper fin mix jauholla . Kakku onnistui...
Miten rasva lisätään ? Sulatettuna vai munien ja sokerin mukana vatkattuna ?