
Kokeile juhlapöytään vaihteeksi poroa. Sen kanssa sopivat mainiosti talvisalaatti tai hasselbackan palsternakat.
Herkulliset yhdessä: poron paahtopaisti ja suppilovahverosalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Jos käytät salaattiin kuivattuja suppilovahveroita, laita ne aluksi kylmään veteen turpoamaan.
-
Valmista marinadi. Murskaa katajanmarjat ja hienonna salottisipuli. Laita ainekset ja poronpaistit tiiviiseen pakastuspussiin. Sulje pussi ja kääntele niin, että marinadi tarttuu kauttaaltaan paisteihin. Anna marinoitua kylmässä vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
-
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Ota poro pois marinadista ja laita uunivuokaan. Kypsennä uunissa 5 minuuttia, laske sitten lämpö 150 asteeseen ja jatka kypsennystä, kunnes lihan sisälämpö on 65 astetta. Tähän menee noin 10-15 minuuttia lihan paksuudesta riippuen. Liha on tällöin kauniin roseeta. Anna levähtää foliossa 20 minuuttia ennen leikkaamista.
-
Valuta suppilovahverot siivilässä. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista sieniä muutama minuutti.
-
Siirrä pannu syrjään liedeltä ja lisää joukkoon etikka, suola, mustaviinimarjahyytelö ja hienonnettu lehtipersilja.
Yhdessä annoksessa: energiaa 315 kcal, hiilihydraatteja 2 g, rasvaa 17 g (tyydyttynyt 3 g), proteiinia 35 g, kuitua 3 g, suolaa 0,6 %