Maukas kuha saa lisukkeeksi rapean kukkakaalisalaatin. Kaloreita alle 300 per annos!
Kevennä herkutellen: kuhaa ja peruna-kasvissalaattia
Ainekset
Työvaiheet
- Aloita salaatista. Pilko kukkakaali sopiviksi suupaloiksi. Irrota maissinjyvät tähkistä veitsellä. Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi.
- Poista kuhafileestä mahdolliset ruodot ja mausta fileet suolalla. Pese sitruuna ja raasta kuori talteen salaattia varten. Purista mehu paistinpannulla ja lisää joukkoon vesi sekä tillinoksat. Kuumenna liemi niin, että se ei kiehu mutta poreilee kevyesti. Laita kalafileet pannulle liemeen ja taittele leivinpaperiarkista kalojen päälle kansi. Kypsennä noin 7–10 min kalapalojen paksuudesta riippuen.
- Paista yhtä aikaa kalojen kanssa toisella paistinpannulla kasviksia noin 5–7 minuuttia. Kukkakaali saa jäädä reilun napakaksi. Mausta kasvikset lopuksi kapriksilla, pippurilla ja suolalla
Yhdessä annoksessa: energiaa 260 kcal, hiilihydraatteja 16 g, rasvaa 5,5 g (tyydyttynyt > 1 g), proteiinia 32 g, kuitua 7 g, suolaa 0,8 %.