Suvi Rüster Kuva Anna Huovinen
Saat pihveistä meheviä, kun raastat mukaan perunaa. Nokare kylmäsavulohta antaa ihanan savuisen aromin.
Saat pihveistä meheviä, kun raastat mukaan perunaa. Nokare kylmäsavulohta antaa ihanan savuisen aromin.

Makoisat lohipihvit valmistuvat yllättävän nopeasti. Lisukkeeksi riittää vihreä salaatti.


 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8-10 kpl
Valmistusaika
25 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Taivaallisen hyvät lohi-perunapihvit

Ainekset

400
g
kirjolohifileetä
100
g
kylmäsavulohta
1
peruna raastettuna
2
rkl
tilliä hienonnettuna
½
tl
suolaa
1
kananmuna
(sitruunamehua)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa lohifilee nahattomaksi ja kuutioi filee pieneksi. Hienonna kylmäsavulohi.
  2. Kuori peruna ja raasta raastimen isolla terällä. Hienonna tilli.
  3. Sekoita kulhossa lohikuutiot, kylmäsavulohi, perunaraaste, tilli ja suola. Riko joukkoon kananmuna ja lisää lohiseoksen joukkoon. Sekoita.
  4. Nosta 8 kekoa pihvitaikinaa leivinpaperin päälle uunipellille. Muotoile taikinakeot 2 cm paksuisiksi pihveiksi.
  5. Kypsennä uunin keskitasolla 15 minuuttia. Tarjoile lisukkeeksi vihreää salaattia ja raejuustoa. Purista lohipihveille sitruunanmehua ennen tarjoilua.

Yhdessä annoksessa 245 kcal, hiilihydraatteja 2 g, rasvaa 15 g, (tyydyttynyt > 3 g), proteiinia 27 g, kuitua 0 g, suolaa 1 %

Kommentit (1)

Sp

Voiko nuo lohiperunapihvit pakastaa, tai siis voi, mutta soveltuvatko pakastamiseen ?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Fileestä kalaruoka valmistuu helposti ja nopeasti. Syömällä lohta tai muuta rasvaista kalaa vähennät verisuonitukosten riskiä ja hoidat kolesterolia.     

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min.
Vaikeustaso
Helppo

Uunipaahdettuja kasviksia ja lohta – ja rutkasti terveellisiä omegakolmosia

Ainekset

3
paprikaa
1
munakoiso
500
g
munakoisoa
1
rkl
öljyä
½ tl + ½ tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
600
g
ruodotonta kirjolohifileetä
Kastike
¼
kurkkua
2
rkl
limetin mehua
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
2
rkl
tilliä hienonnettuna
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
tl
sokeria

Työvaiheet

  • Leikkaa paprikat ja munakoisot suupalan kokoisiksi kulhoon. Puolita isoimmat ruusukaalit ja lisää kulhoon. Mittaa joukkoon öljy, ½ tl suolaa ja mustapippuria, ja sekoita hyvin.
  • Leikkaa lohi neljäksi annospalaksi uunipellille. Mausta lohipalat ½ tl suolalla. Levitä kasvikset lohen ympärille. Kypsennä lohikasvispeltiä 175 asteessa 15–20 minuuttia lohipalojen paksuudesta riippuen.
  • Mittaa kaikki kastikkeen aineet sauvasekoittimen kulhoon, kurkku muutamana palana, ja anna käydä tasaiseksi.
  • Lusikoi kastiketta valmiin ruoan pinnalle tai tarjoa erikseen.

 

Annoksessa: 420 kcal, hiilihydraatteja 9 g, rasvaa 25 g (tyydyttynyttä 2 g), proteiinia 35 g, kuitua 8 g,
suolaa 0,6 %

Kommentit (0)

Suvi Rüster Kuva Tuomas Kolehmainen

Kun paistat vähärasvaista  kuhaa nyytissä kasvisten kanssa, sen rakenne pysyy mehevänä ja kala maustuu kasviksista irtoavasta paistoliemestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min.
Vaikeustaso
Helppo

Kevyet ja maukkaat sitruunaiset kuha-kasvisnyytit

Ainekset

400
g
kuha- tai ahvenfileitä
1
tl
suolaa
1 (400)
g
kiinankaali
2
varsiselleriä
2
raitajuurta tai naurista
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
puolikas sitruuna
2
rkl
öljyä
1/2
dl
hienonnettua tilliä

Työvaiheet

  • Poista kuhafileistä mahdolliset ruodot, leikkaa suupalan kokoisiksi paloiksi. Ripottele fileille ½ tl suolaa.
  • Huuhtele kiinankaali ja leikkaa reilun kokoisiksi paloiksi. Huuhtele varsiselleri ja viipaloi. Kuori raitajuuret (tai nauriit ) ja viipaloi. Huuhtele kirsikkatomaatit. Huuhtele sitruuna ja lohko se.
  • Aseta kasviksia ja kalapaloja folioarkeille. Purista päälle sitruunanlohkoista mehua, lisää puristetut lohkot folioarkille. Ripottele päälle loput suolasta. Valuta päälle öljyä. Lisää hienonnettu tilli. Sulje folionyytit ja nosta uunipellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia.

Yhdessä annoksessa 205 kcal, hiilihydraatteja 7 g, rasvaa 8 g (tyydyttynyt > 1 g), proteiinia 18 g, kuitua 4 g.

Kommentit (0)

Raisa Laine kuva Tuomas Kolehmainen

Maukas kuha saa lisukkeeksi rapean kukkakaalisalaatin. Kaloreita alle 300 per annos!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kevennä herkutellen: kuhaa ja peruna-kasvissalaattia

Ainekset

600
g
kuhafileitä
1
tl
suolaa
2
dl
vettä
½
sitruunan kuori ja mehu
2
tillinoksaa
Salaatti
1
iso kukkakaali
2
esikeitettyä maissintähkää
1
punasipuli
1
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
kapriksia
ripaus
mustapippuria ja suolaa

Työvaiheet

  • Aloita salaatista. Pilko kukkakaali sopiviksi suupaloiksi. Irrota maissinjyvät tähkistä veitsellä. Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi.
  • Poista kuhafileestä mahdolliset ruodot ja mausta fileet suolalla. Pese sitruuna ja raasta kuori talteen salaattia varten. Purista mehu paistinpannulla ja lisää joukkoon vesi sekä tillinoksat. Kuumenna liemi niin, että se ei kiehu mutta poreilee kevyesti. Laita kalafileet pannulle liemeen ja taittele leivinpaperiarkista kalojen päälle kansi. Kypsennä noin 7–10 min kalapalojen paksuudesta riippuen.
  • Paista yhtä aikaa kalojen kanssa toisella paistinpannulla kasviksia noin 5–7 minuuttia. Kukkakaali saa jäädä reilun napakaksi. Mausta kasvikset lopuksi kapriksilla, pippurilla ja suolalla

Yhdessä annoksessa: energiaa 260 kcal, hiilihydraatteja 16 g, rasvaa 5,5 g (tyydyttynyt > 1 g), proteiinia 32 g, kuitua 7 g, suolaa 0,8 %.

Kommentit (0)

Suvi Rüster Kuva Tuomas Kolehmainen

Tuttu uunilohi maustetaan ripauksella chilikastiketta. Bataatit kypsyvät kätevästi samalla pellillä. Niin maistuvaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Murskatut uunibataatit ja chililohi

Ainekset

600
g
bataattia
500
g
kirjolohifilee
1
tl
suolaa
2
rkl
makeaa chilikastiketta
4
valkosipulinkynttä
1
dl
hienonnettua persiljaa
3
rkl
kasvirasvalevitettä, 55 % rasvaa

Työvaiheet

  • Pese bataatit huolellisesti ja viipaloi noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä uunipellille.
  • Pyyhkäise kirjolohifileen pinta kuivaksi talouspaperilla. Nosta filee uunipellille bataattiviipaleiden viereen. Ripottele päälle suolaa. Levitä lohifileen päälle chilikastike.
  • Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes bataatit tuntuvat pehmeiltä. Murskaa bataattien pinta haarukalla.
  • Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna persilja. Sekoita valkosipulimurska ja persilja kasvisrasvalevitteen kanssa sekaisin. Nostele seosta murskattujen bataattiviipaleiden päälle.

Yhdessä annoksessa: 400 kcal, hiilihydraatteja 29 g, rasvaa 19 g (tyydyttyneet 4 g), proteiinia 27 g, kuitua 5 g ja suolaa 0,8 %.

Kommentit (0)