
Juurespihvit ovat kevyitä, mutta valkopapujen ansiosta myös proteiinipitoisia. Rahkakastikkeen kanssa tarjoiltuna yhdessä pihviannoksessa on 20 grammaa proteiinia.
Kevyttä mutta proteiinipitoista: juures-papupihvit ja sitruunainen rahkakastike
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja raasta porkkanat, palsternakka ja nauris raastimen karkealla terällä. Kasvisraastetta tulisi olla 1 litra. Puristele juuresraaste tiheäreikäisessä siivilässä, kunnes se on mahdollisimman kuivaa.
- Huuhtele pavut siivilässä. Soseuta pavut ja kananmunat kulhossa sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita joukkoon juuresraasteet ja mausteet.
- Muotoile pihvejä leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
- Valmista kastike. Sekoita kulhossa rahka, hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja mehu, murskattu valkosipulinkynsi, timjami, hunaja ja suola. Tarjoile kasvispihvien kanssa.
Yhdessä annoksessa: 315 kcal, hiilihydraatteja 39 g, rasvaa 4 g (tyydyttynyt > 1 g), proteiinia 20 g, kuitua 17 g, suolaa 0,3 %.