
Klassikon kasvisversio: maukas vegebolognese
Ainekset
Työvaiheet
- Hienonna sipulit ja chili. Kuori porkkana ja selleri. Raasta karkeaksi raasteeksi. Paista kasviksia öljyssä paistokasarissa 5 minuuttia.
- Lisää tomaattipyree ja jatka paistamista vielä hetki.
- Lisää kuoritut tomaatit liemineen. Murskaa tomaatteja kevyesti pannulla esim. puuhaarukalla. Lisää kaikki loput aineet Härkistä lukuun ottamatta. Anna kastikkeen hautua kannen alla noin puoli tuntia.
- Keitä pasta kypsäksi suoalla maustetussa vedessä. Pastan kypsyessä paahda saksanpähkinöitä kuivalla, kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan. Anna jäähtyä ja rouhi veitsellä pienemmiksi.
- Lisää Härkis kastikkeeseen ja kuumenna kastike vielä kertaalleen. Annostele pastaa ja kastiketta lautasille ja ripottele päälle saksanpähkinärouhetta.
Yhdessä annoksessa: energiaa 560 kcal, hiilihydraatteja 58 g, rasvaa 15 g (tyydyttynyt < 1 g), proteiinia 18 g, kuitua 12 g, suolaa 0,8 %.