Raisa Laine kuva Tuomas Kolehmainen
Raikas keitto on myös ilo silmälle.
Raikas keitto on myös ilo silmälle.

Pähkinät tuovat keittoon myös lisää proteiinia, jolloin se pitää nälkää hyvin.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
10 min + liotus 4 h + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Hernekeitto uudella tavalla! Cashewpähkinät antavat ihanaa kermaista suutuntumaa

Ainekset

1
dl
cashewpähkinöitä
2
dl
vettä
¼
purjosipulia (vihreää osaa)
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
öljyä
600
g
herneitä
6
dl
kasvislientä
½
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria
2
rkl
sitruunamehua
½
ruukku
hienonnettua sitruunamelissaa

Työvaiheet

  • Laita cashewpähkinät likoamaan 2 dl vettä vähintään 4 tunniksi.
  • Hienonna purjo ja valkosipuli. Paista sipuleita kattilassa öljyssä pari minuuttia. Lisää jäiset herneet ja kasvisliemi. Anna keiton poreilla hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia.
  • Lisää kattilaan cashewpähkinät liotusliemen kanssa ja soseuta keitto sauva-sekoittimella sileäksi.
  • Kuumenna keitto vielä kertaalleen. Siirrä sivuun liedeltä ja mausta suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja runsaalla hienonnetulla sitruunamelissalla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ohje Raisa Laine kuvat Mikko Hannula

Tuoreella inkiväärillä maustettu, kookosmaitoon tehty linssi-tomaattikeitto lämmittää pakkaspäivänä.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min.
Vaikeustaso
Helppo

Kookokselta maistuva linssi-tomaattikeitto

Ainekset

2
tl
öljyä
2
tl
tomaattipyreetä
1
tl
juustokuminaa
1
tl
jauhettua currya
1 1/2
dl
kuivattuja punaisia linssejä
2
tl
tuoretta inkivääriä raasteena
4
dl
kasvislientä
1
tlk
tomaattimurskaa
2
dl
kookosmaitoa
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
tuoretta minttua

Työvaiheet

  • Paista öljyssä kattilassa tomaattipyreetä, juustokuminaa ja currya muutama minuutti. Huuhtele linssit kylmällä vedellä siivilässä. Raasta inkivääri.
  • Lisää linssit, inkivääri, kasvisliemi, tomaattimurska ja kookosmaito kattilaan. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia tai kunnes linssit ovat kypsiä ja keitto on sakeaa. Sekoita keittoa muutaman kerran kypsennyksen aikana.
  • Mausta valmis keitto suolalla, pippurilla ja mintulla.

 

330 kcal/annos, hiilihydraatteja 21 g, rasvaa 24 g (tyydyttynyt 18 g), proteiinia 6 g, kuitua 2 g, suolaa 0,7 %

Kommentit (0)

Suvi Rüster Kuva Tuomas Kolehmainen

Savupaprika ja kumina antavat makua ja kikherneet proteiinia. Mausteinen maku pyöristyy jugurtilla.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min.

Kasviproteiinia kevyesti: Marokkolainen kikhernekeitto

Ainekset

1
pieni bataatti
3
valkosipulinkynttä
1
prk (380 g)
kypsiä kikherneitä
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
5
dl
kasvis- tai kanalientä
1
ps (150 g)
pakastepinaattia
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
murskattua kuminaa
1
tl
sokeria
Päälle
1
dl
rasvatonta maustamatonta jogurttia
1
ruukku
korianteria

Työvaiheet

  • Kuori bataatti ja suikaloi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Huuhtele kikherneet lävikössä.
  • Kuumenna kattilassa paseerattu tomaatti ja kasvisliemi. Lisää bataattisuikaleet, pinaatti, kikherneet ja mausteet. Kypsennä 12–15 minuuttia, kunnes bataatti on kypsää. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla.
  • Tarjoile keiton kanssa maustamatonta jogurttia ja hienonnettua korianteria.

Kommentit (0)

Raisa Laine kuvat Tuomas Kolehmainen

Kokkaa edullisista ja ravitsevista kasviksista mahtavan makuinen, kevyt borssikeitto. Linssit antavat mukavasti suutuntumaa ja täyttävää proteiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min + kypsennys 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Täyteläisen makuinen kasvisborssi sopii tammikuuhun

Ainekset

300
g
punajuurta
2
porkkanaa
1
sipuli
300
g
valkokaalia
200
g
hapankaalia
1
rkl
öljyä
1
dl
punaisia linssejä
l
kasvislientä
1
rkl
punaviinietikkaa
ripaus
suolaa ja sokeria
Lisäksi
1
suolakurkku
dl
raejuustoa
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna

Työvaiheet

  • Kuori punajuuret ja porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi myös sipuli ja valkokaali. Huuhtele valkokaali kylmän veden alla siivilässä. Huuhtele myös linssit kylmällä vedellä.
  • Paista kasviksia ja linssejä kattilassa öljyssä muutama minuutti. Lisää kasvisliemi ja anna keiton hautua kannen alla kypsäksi noin 45 minuuttia.
  • Keiton hautuessa kuutioi suolakurkku. Sekoita keskenään suolakurkkukuutiot, raejuusto ja hienonnettu lehtipersilja. Tarjoa raejuustoa keiton pinnalla.
  • Mausta keitto etikalla, suolalla ja ripauksella sokeria.

Yhdessä annoksessa: energiaa 220 kcal, hiilihydraatteja 25 g, rasvaa 4 g (tyydyttynyt > 1 g), proteiinia 15 g, kuitua 8 g, suolaa 0,5 %.

Kommentit (0)

Suvi Rüster Kuva Tuomas Kolehmainen
Muheva keitto on täyttävä. Purkkilinsseistä ja pakasteherneistä keitto valmistuu alle puolen tunnin.
Muheva keitto on täyttävä. Purkkilinsseistä ja pakasteherneistä keitto valmistuu alle puolen tunnin.

Samettisen pehmeä kasvissosekeitto valmistuu tällä ohjeella hetkessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Maukas ja tuhti kasvissosekeitto valmistuu linsseistä ja herneistä

Ainekset

2 (400 g)
jauhoista perunaa
1
pieni purjo
1
prk (285 g)
linssejä
1
l
kasvislientä
200
g
pakasteherneitä
2
rkl
sitruunamehua
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele perunat pieniksi. Halkaise purjo, huuhtele huolellisesti ja viipaloi. Valuta linsseistä liemi siivilässä.
  2. Kiehauta kattilassa kasvisliemi. Lisää perunat, purjo, linssit ja herneet. Keitä 20 minuuttia. Mausta sitruunanmehulla.
  3. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Mausta rouhitulla mustapippurilla. Tarjoile keiton kanssa raejuustoa ja ruisleipää.

 

Yhdessä annoksessa: 170 kcal, hiilihydraatteja 23 g, rasvaa 3 g (tyydyttynyt > 0,8 g), proteiinia 10 g, kuitua 4 g, suolaa 0,8 %

 

Kommentit (0)