
Keitetyt mantelit tekevät keitosta kermaisen kuohkean.
Kevyt ja niin terveellinen: parsakaali-mantelikeitto
Ainekset
Työvaiheet
Pese parsakaali, irrottele nuput ja leikkaa varsi viipaleiksi. Kuori ja paloittele peruna.
Kiehauta kasvisliemi kattilassa. Lisää parsakaalit, perunat ja mantelit. Keitä keskilämmöllä 10–15 minuuttia, kunnes perunat tuntuvat kypsiltä.
Soseuta keitto sileäksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Kaada keitto takaisin kattilaan ja pidä lämpimänä.
Valmista yrttiöljy. Mittaa ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Valuta yrttiöljyä keittoannoksen päälle. Tarjoile lisäksi täysjyväleipää.
Yhdessä annoksessa: energiaa 250 kcal, hiilihydraatteja 6 g, rasvaa 21 g (tyydyttynyt rasva 2 g), proteiinia 9 g, kuitua 5 g, suolaa 0,4 %. Muistathan, että tilaajana voi lukea Hyvä terveys -lehteä maksutta osoitteessa digilehdet.fi/hyvaterveys