Suvi Rüster Kuva Päivi Ristell
Kaunis annos, ja ennen kaikkea erinomaisen makuinen.
Kaunis annos, ja ennen kaikkea erinomaisen makuinen.

Keitetyt mantelit tekevät keitosta kermaisen kuohkean.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kevyt ja niin terveellinen: parsakaali-mantelikeitto

Ainekset

1
kpl (300 g)
parsakaalia
1
iso jauhoinen peruna
1
l
kasvislientä
1
dl
kuorittuja manteleita
Yrttiöljy
1
dl
hienonnettua persiljaa
2
rkl
hienonnettua oreganoa
3
rkl
rypsiöljyä
ripaus
suolaa

Työvaiheet

Pese parsakaali, irrottele nuput ja leikkaa varsi viipaleiksi. Kuori ja paloittele peruna.

Kiehauta kasvisliemi kattilassa. Lisää parsakaalit, perunat ja mantelit. Keitä keskilämmöllä 10–15 minuuttia, kunnes perunat tuntuvat kypsiltä.

Soseuta keitto sileäksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Kaada keitto takaisin kattilaan ja pidä lämpimänä.

Valmista yrttiöljy. Mittaa ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Valuta yrttiöljyä keittoannoksen päälle. Tarjoile lisäksi täysjyväleipää.

Yhdessä annoksessa: energiaa 250 kcal, hiilihydraatteja 6 g, rasvaa 21 g (tyydyttynyt rasva 2 g), proteiinia 9 g, kuitua 5 g, suolaa 0,4 %. Muistathan, että tilaajana voi lukea Hyvä terveys -lehteä maksutta osoitteessa digilehdet.fi/hyvaterveys

 

Kommentit (0)