Suvi Rüster Kuva Päivi Ristell
Kaunis annos, ja ennen kaikkea erinomaisen makuinen.
Kaunis annos, ja ennen kaikkea erinomaisen makuinen.

Keitetyt mantelit tekevät keitosta kermaisen kuohkean.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kevyt ja niin terveellinen: parsakaali-mantelikeitto

Ainekset

1
kpl (300 g)
parsakaalia
1
iso jauhoinen peruna
1
l
kasvislientä
1
dl
kuorittuja manteleita
Yrttiöljy
1
dl
hienonnettua persiljaa
2
rkl
hienonnettua oreganoa
3
rkl
rypsiöljyä
ripaus
suolaa

Työvaiheet

Pese parsakaali, irrottele nuput ja leikkaa varsi viipaleiksi. Kuori ja paloittele peruna.

Kiehauta kasvisliemi kattilassa. Lisää parsakaalit, perunat ja mantelit. Keitä keskilämmöllä 10–15 minuuttia, kunnes perunat tuntuvat kypsiltä.

Soseuta keitto sileäksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Kaada keitto takaisin kattilaan ja pidä lämpimänä.

Valmista yrttiöljy. Mittaa ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Valuta yrttiöljyä keittoannoksen päälle. Tarjoile lisäksi täysjyväleipää.

Yhdessä annoksessa: energiaa 250 kcal, hiilihydraatteja 6 g, rasvaa 21 g (tyydyttynyt rasva 2 g), proteiinia 9 g, kuitua 5 g, suolaa 0,4 %. Muistathan, että tilaajana voi lukea Hyvä terveys -lehteä maksutta osoitteessa digilehdet.fi/hyvaterveys

 

Kommentit (0)

Raisa Laine kuvat Tuomas Kolehmainen

Kokkaa kauden parhaista kasviksista mahtavan makuinen, kevyt borssikeitto. Linssit antavat mukavasti suutuntumaa ja täyttävää proteiinia.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min + kypsennys 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Mehevä kasvisborssi on täydellistä syysruokaa

Ainekset

300
g
punajuurta
2
porkkanaa
1
sipuli
300
g
valkokaalia
200
g
hapankaalia
1
rkl
öljyä
1
dl
punaisia linssejä
l
kasvislientä
1
rkl
punaviinietikkaa
ripaus
suolaa ja sokeria
Lisäksi
1
suolakurkku
dl
raejuustoa
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna

Työvaiheet

  • Kuori punajuuret ja porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi myös sipuli ja valkokaali. Huuhtele valkokaali kylmän veden alla siivilässä. Huuhtele myös linssit kylmällä vedellä.
  • Paista kasviksia ja linssejä kattilassa öljyssä muutama minuutti. Lisää kasvisliemi ja anna keiton hautua kannen alla kypsäksi noin 45 minuuttia.
  • Keiton hautuessa kuutioi suolakurkku. Sekoita keskenään suolakurkkukuutiot, raejuusto ja hienonnettu lehtipersilja. Tarjoa raejuustoa keiton pinnalla.
  • Mausta keitto etikalla, suolalla ja ripauksella sokeria.

Yhdessä annoksessa: energiaa 220 kcal, hiilihydraatteja 25 g, rasvaa 4 g (tyydyttynyt > 1 g), proteiinia 15 g, kuitua 8 g, suolaa 0,5 %.

Kommentit (0)

Raisa Laine kuva Tuomas Kolehmainen
Raikas keitto on myös ilo silmälle.
Raikas keitto on myös ilo silmälle.

Pähkinät tuovat keittoon myös lisää proteiinia, jolloin se pitää nälkää hyvin.

 

 

 

 

 

 

 

 

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
10 min + liotus 4 h + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Hernekeitto uudella tavalla! Cashewpähkinät antavat ihanaa kermaista suutuntumaa

Ainekset

1
dl
cashewpähkinöitä
2
dl
vettä
¼
purjosipulia (vihreää osaa)
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
öljyä
600
g
herneitä
6
dl
kasvislientä
½
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria
2
rkl
sitruunamehua
½
ruukku
hienonnettua sitruunamelissaa

Työvaiheet

  • Laita cashewpähkinät likoamaan 2 dl vettä vähintään 4 tunniksi.
  • Hienonna purjo ja valkosipuli. Paista sipuleita kattilassa öljyssä pari minuuttia. Lisää jäiset herneet ja kasvisliemi. Anna keiton poreilla hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia.
  • Lisää kattilaan cashewpähkinät liotusliemen kanssa ja soseuta keitto sauva-sekoittimella sileäksi.
  • Kuumenna keitto vielä kertaalleen. Siirrä sivuun liedeltä ja mausta suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja runsaalla hienonnetulla sitruunamelissalla.

Kommentit (0)