18:20 | 8.11.2017
Helppo omena-puolukkapiirakka saa rapeutta riisijauhoista
Herkullinen piirakka syntyy vähällä vaivalla!
Gluteeniton omenapiiras leivotaan tällä kertaa riisi- ja maissijauhoista. Puolukat antavat mukavasti kirpeyttä ja hapokkuutta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 palaa
15 min + kypsennys 30 min
Helppo
Helppo omena-puolukkapiirakka saa rapeutta riisijauhoista
Ainesosat
100
g
margariinia (60 % rasvaa)
1
dl
sokeria
1
muna
2½
dl
riisijauhoa
½
dl
maissijauhoa
1
tl
leivinjauhetta
Täyte
4
omenaa
1½
dl
puolukoita
1
prk
maitorahkaa (250 g)
1
kananmuna
1
vaniljatanko
½
dl
sokeria
Voiteluun
margariinia tai öljyä
Vaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (ø n. 25 cm).
- Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää joukkoon muna koko ajan vatkaten.
- Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää rasva-sokeri-munaseokseen. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
- Viipaloi omenat. Levitä omenaviipaleet ja puolukat taikinan päälle vuokaan.
- Sekoita keskenään rahka ja muna. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet rahka-munaseoksen joukkoon. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi. Levitä rahkaseos vuokaan omenaviipaleiden ja puolukoiden päälle. Paista uunissa 25–30 min.
Yhdessä annoksessa: energiaa 190 kcal, hiilihydraatteja 23 g, rasvaa 5 g (tyydyttynyt 2 g), proteiinia 3 g, kuitua 1,5 g, suolaa 0,1 %