Christina Aaltio kuva Tuomas Kolehmainen
Moussekakussa on täyteläinen suklaapohja ja kuohkea rahkatäyte.
Moussekakussa on täyteläinen suklaapohja ja kuohkea rahkatäyte.

Moussemainen rahkakakku sopii gluteenittomana myös keliaakikolle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min + hyytyminen 4 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kevyttä herkuttelua! Ihanan raikas rahka-ananaskakku

Ainekset

Taikina
2
kananmunaa
½
dl
sokeria
¾
dl
perunajauhoja
1
rkl
kaakaojauhetta
½
tl
leivinjauhetta
Täyte
½
tuore ananas
1
tl
kardemummaa
6
liivatelehteä
200
g
tuorejuustoa
250
g
maitorahkaa (0,3 %)
2
dl
maustamatonta jogurttia ( 7 %)
1
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
½
sitruunan mehu
Päälle
kuivattuja ananasrenkaita

Työvaiheet

  • Pingota leivinpaperi noin 22-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Sekoita perunajauhot, kaakao ja leivinjauhe ja siivilöi munavaahdon joukkoon. Sekoita taikina kevyesti käännellen tasaiseksi. Kumoa taikina kakkuvuokaan.  Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  • Kuori ananas, poista kannat ja puolita. Lohko toinen puoli neljään osaan ja poista keskellä oleva puumainen osa pois. Lohko palat reiluiksi kuutioiksi. Lisää ananaskuutiot kulhoon ja ripottele päälle kardemummaa.
  • Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan hetkeksi. Lisää kulhoon tuorejuusto, rahka, jogurtti ja sokerit. Sekoita ainekset tasaiseksi.
  • Purista sitruunasta mehu. Kuumenna mehu kattilassa. Purista liivatteet kuiviksi ja lisää kuumaan mehuun liukenemaan. Kaada seos rahkamassaan. Levitä ananaspalat rengasvuokaan kakkupohjan päälle. Kaada päälle rahkamassa. Peitä kakkuvuoka kelmulla. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.

Yhdessä annoksessa: energiaa 150 kcal, hiilihydraatteja 20 g, rasvaa 6 g, (tyydyttyneet > 3 g), proteiinia 7 g, kuitua 1 g, suolaa 0,2 %

 

Kommentit (2)

Vierailija

voiko purkki-anansta käyttää?

Vierailija

Käykö purkkiananas?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Muffinit leivotaan tällä kertaa kookosjauhoista, joten ne sopivat myös keliaakikoille.
Muffinit leivotaan tällä kertaa kookosjauhoista, joten ne sopivat myös keliaakikoille.

Tällä kertaa muffinitaikina tehdään kookos- ja mantelijauhoista. Makeutta tuo muscovadosokeri. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
15 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Taivaallisen hyvät porkkanamuffinit

Ainekset

2
dl
kookosjauhoja
1
dl
mantelijauhoja
2
rkl
perunajauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
kanelia
1
tl
kardemummaa
1
tl
vaniljasokeria
2
kpl
kananmunaa
dl
muscovadosokeria
1
dl
juoksevaa margariinia
1
dl
maustamatonta jogurttia
2
dl
porkkanaraastetta
Kuorrutus
1
dl
maustamatonta jogurttia (max 3 % rasvaa)
150
g
maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 11 %)
½
dl
tomusokeria

Työvaiheet

  • Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Voitele muffinipellin kolot margariinilla.
  • Sekoita kuivat aineet ja mausteet keskenään.
  • Sekoita toisessa kulhossa munat, sokeri, margariini, jogurtti ja porkkanaraaste. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
  • Jaa taikina muffinipellin koloihin paperisiin vuokiin tai muffinipellille ja paista kuumassa uunissa noin 15–20 min. Anna jäähtyä.
  • Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään. Lusikoi kuorrutus muffinien päälle.

Yhdessä annoksessa: energiaa 175 kcal, hiilihydraatteja 12 g, rasvaa 8 g (tyydyttynyt 2 g), proteiinia 3 g, kuitua 4 g, suolaa 0,2 %

Kommentit (0)

Täyteläinen ja mukavan kostea kakku sopii myös gluteenittomille.
Täyteläinen ja mukavan kostea kakku sopii myös gluteenittomille.

Tekisikö mieli itse tehtyä makeaa? Banaanikakku on kahvikakkujen klassikko, johon mantelijauhot antavat ekstrakosteutta ja täyteläistä makua. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 palaa
Valmistusaika
15 min + kypsennys 50 min
Vaikeustaso
Helppo

Leivottaisko? Kokeile mehevää banaani-mantelikakkua

Ainekset

2
kpl
kananmunaa
dl
sokeria
dl
manteljauhoja
1
dl
perunajauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
ruokasoodaa
1
dl
mantelirouhetta
3
kpl
kypsää banaania
100
g
laktoositonta margariinia (60% rasvaa)
Kuorrutus
2
rkl
vahvaa kahvia
1
rkl
kaakaojauhetta
3/4
dl
tomusokeria
Lisäksi
vuokaan laktoositonta margariinia ja hienoa sokeria.
Koristeluun kokonaisia manteleita.

Työvaiheet

  • Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja sokeroi kakkuvuoka (n. 1½ l).
  • Vaahdota munat ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja muusaa banaanit haarukalla. Yhdistä keskenään kaikki kakkutaikinan aineet varovasti tasaiseksi käännellen. Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa 45–50 min.
  • Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista.
  • Sekoita  kuorrutuksen aineet tasaiseksi ja valuta kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele manteleilla.

Yhdessä annoksessa (1 pala): energiaa 195 kcal, hiilihydraatteja 16 g, rasvaa 12 g (tyydyttynyt 1,5 g), proteiinia 4 g, kuitua 2 g, suolaa 0,1 %.

Kommentit (4)

Vierailija

Mikä onkaan kuorrute?

Käyttäjä2664
Seuraa 
Liittynyt10.5.2017

Hei ja kiitos hyvästä huomiosta. Ohje korjattu ja lisätty kuorrutuksen ainekset. Pahoittelut, että oli epähuomiossa jäänyt lisäämättä. yt. Pauliina, toimitus

Vierailija

Millä voisi tuon sokerin korvata?

Vierailija

Vegaanisen saat kun jätät kananmunat pois. Jos taikina vaatii lisää kosteutta niin lisää banaania tai hedelmäsosetta tai ihan vettä.

Raisa Laine
Kakku on kätevä valmistaa edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin. Kuva: <span class="photographer">Mikko Hannula</span>
Kakku on kätevä valmistaa edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin. Kuva: Mikko Hannula

Mehevä kakku on kevyt ja hurmaavan raikas. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
30 min + hyytyminen 12 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Upea, kevyt hedelmä-rahkakakku sopii täydellisesti kevään juhlapöytiin

Ainekset

150
g
täysjyväkeksejä (esim. Digestive)
50
g
margariinia (rasvaa 60 %)
Täyte
4
liivatelehteä
400
g
rahkaa (laktoositon)
2
rkl
sokeria
2
rkl
lemon curd -tahnaa
dl
kauravispiä (esim. Kaslink)
2
rkl
appelsiinimehua
Koristeluun
1
mango
12
viinirypälettä
1
nektariini tai 2 luumua
1
dl
karhunvatukoita

Työvaiheet

1. Pingota irtopohjavuoan (Ø 22–24 cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit esim. kaulimella pakastuspussissa. Sulata margariini ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle.

2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin vartiksi. Sekoita kulhossa rahka, sokeri ja lemon curd. Vatkaa kaurakerma vaahdoksi. Kuumenna appelsiinimehu.

3. Puristele liivatelehdet huolellisesti vedestä ja liuota lehdet appelsiininmehuun. Sekoita liivate-appelsiinimehuseos ohuena nauhana rahkaan. Nostele vaahdotettu kauravispi kakkutäytteeseen. Lusikoi täyte keksipohjan päälle, tasoita pinta ja anna hyytyä kylmässä yön yli.

4. Irrota kakku vuoasta veistä apuna käyttäen. Siirrä kakku vadille ja koristele hedelmillä ja marjoilla.

Yhdessä annoksessa: 210 kcal, hiilihydraatteja 18 g, rasvaa 12 g, (tyydyttynyt > 7 g), proteiinia 6 g, kuitua 2 g, suolaa 0,1 %

 

Kommentit (0)

Suvi Rüster Kuva Tuomas Kolehmainen
Bunssit valmistetaan löysästä pullataikinasta, jolloin pullat paistuvat meheviksi.
Bunssit valmistetaan löysästä pullataikinasta, jolloin pullat paistuvat meheviksi.

Pullataikinan nesteeksi sopivat hyvin kasvimaidot, joissa on tyydyttynyttä rasvaa lehmänmaitoa vähemmän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Rennot, ruotsalaiset mustikkapullat ovat herkullisen meheviä

Ainekset

3
dl
makeuttamatonta mantelijuomaa
¾
dl
sokeria
1 ½
rkl
kardemummaa
1
tl
suolaa
1
kananmuna
1
ps
kuivahiivaa
8
dl
vehnäjauhoja
1
dl
juoksevaa rasvaseosta, esim. Oivariinia
Lisäksi
3
dl
sulatettuja tai tuoreita mustikoita
¼
dl
sokeria
Pinnalle
2–3
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Lämmitä mantelijuoma mikrossa tai kattilassa hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (+42-asteiseksi). Lisää joukkoon sokeri, kardemumma ja suola. Riko kananmuna lasiin ja vatkaa juomaseoksen joukkoon.
  2. Sekoita kuivahiiva puoleen vehnäjauhojen määrästä. Sekoita jauhoseos nesteen joukkoon. Lisää taikinaan loput vehnäjauhoista ja vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia. Lisää rasvaseos taikinaan alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä löysäksi. Peitä kulho leivinliinalla. Anna kohota vedottomassa paikassa 30 minuuttia.
  3. Sekoita kulhossa mustikat ja sokeri, ja lisää kohonneen taikinan joukkoon. Nostele taikinasta nyrkin kokoisia paloja leivinpaperin päälle uunipellille. Bunssit saavat olla ”muodottoman” näköisiä paloja. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes bunssien pohja on kypsän ruskea.
  4. Siivilöi jäähtyneiden bunssien päälle tomusokeria. Tarjoile halutessasi kermavaahdon kanssa.

Yhdessä pullassa: energiaa 250 kcal, hiilihydraatteja 41 g, rasvaa 6 g (tyydyttynyt 2 g), proteiinia 6 g, kuitua 2 g, suolaa 0,6 %

Kommentit (0)