klo 18:20 | 18.12.2017

Puuron kanssa nautitaan mustaherukka-mustikkahilloa, joka valmistuu hetkessä.
Uunipuuro on ihana iltaruoka, mutta maistuu muulloinkin. Sujauta uuniin ja nauti reippailun jälkeen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 15 min
Vaikeustaso
Helppo
Lohturuokaa! Pehmeä ohrauunipuuro saa makua siemenistä ja omenamehusta
Ainekset
5
dl
omenatäysmehua
5
dl
vettä
2
dl
rikottuja ohrasuurimoita
½
dl
auringonkukansiemeniä
½
dl
kurpitsansiemeniä
1
tl
suolaa
Pikaherukkahillo
1
dl
mustaherukoita
1
dl
mustikoita
2
rkl
ruokosokeria
Lisäksi
100
g
vaniljarahkaa
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200-asteeseen. Mittaa omenatäysmehu, ohrasuurimot, auringonkukan- ja kurpitsansiemenet sekä suola uunivuokaan.
- Kypsennä puuroa 200-asteisessa uunissa 1 tunti, kunnes neste on imeytynyt ohrasuurimoiden joukkoon.
- Murskaa mustaherukat, mustikat ja ruokosokeri kulhossa haarukalla tai puunuijalla. Tarjoile puuron kanssa pikaherukkahilloa ja vaniljarahkaa.
Yhdessä annoksessa: energiaa 375 kcal, hiilihydraatteja 54 g, rasvaa 12 g (tyydyttynyt 2,5 g), proteiinia 10 g, kuitua 5 g, suolaa 0,7 %