Raisa Laine Kuva Lasse Lecklin
Chili ja inkivääri antavat makoisaa potkua.
Chili ja inkivääri antavat makoisaa potkua.

Raikas ja yksinkertainen ruoka valmistuu gluteenittomasta kikhernepastasta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Helppo vegaanipasta saa makua sitruunasta

Ainekset

200
g
broccolinia eli varsaparsakaalia
1
valkosipulinkynsi
1
punainen chili
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
kurkumaa
1
tl
raastettua inkivääriä
1
(luomu) sitruunan mehu ja kuori
1
rkl
manteleita
ripaus
suolaa
Lisäksi
150
g
kikhernepastaa (esim. Risenta)
25
g
fetajuustoa (rasvaa 10%)

Työvaiheet

  1. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Leikkaa broccolinit noin 3 cm pätkiksi. Hienonna valkosipuli ja chili.
  2. Paista kasviksia pannulla muutama minuutti. Lisää kurkuma, inkivääri ja sitruunan mehu sekä kuori. Jatka paistamista vielä 2–3 minuuttia. Broccolinit saavat jäädä napakoiksi.
  3. Yhdistä pasta ja kasvikset. Mausta suolalla. Rouhi veitsellä manteleita pastan pinnalle ja viimeistele annos fetajuustolla.

Yhdessä annoksessa: 430 kcal, proteiinia 23 g, hiilihydraattia 38 g, rasvaa 14 g.

Kommentit (2)

Vierailija

Fetajuusto ei kuulu vegaanin ruokavalioon.

Vierailija

En ole vielä kuullut, että olisi keksitty vegaaninen fetajuusto, mutta kertokaa ihmeessä, jos olen väärässä??!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mainio, herkullinen pasta sisältää maltillisesti kaloreita ja on kaiken lisäksi kaunis tarjottava.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Maukas, kevyt sieni-bataatticarbonara valmistuu hetkessä

Ainekset

200
g
bataattia (karkeaksi raastettuna)
1
sipuli
1
rkl
öljyä
100
g
sieniä (esim. herkku- tai siitakesieniä)
1
dl
pastan keitinvettä
2
kananmunankeltuaista
ripaus
suolaa ja mustapippuria
½
dl
raastettua parmesaanijuustoa
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
Lisäksi
150
g
täysjyväpastaa

Työvaiheet

  1. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja raasta bataatti karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipuli. Paista bataattia ja sipulia öljyssä paistinpannulla noin 5 minuuttia.
  2. Viipaloi sienet ja lisää pannulle. Jatka paistamista vielä 2 minuuttia.
  3. Sekoita pienessä kulhossa pastan keitinvesi ja keltuaiset. Siirrä paistinpannu syrjään liedeltä ja lisää vesi-keltuaisseos pannulle. Lisää pannuun myös kuuma, valutettu pasta. Mausta pippurilla, suolalla, parmesaanilla ja ruohosipulilla.

Yhdessä annoksessa: 511 kcal, proteiinia 18 g, hiilihydraattia 16 g, rasvaa 15 g.

Kommentit (0)

Raisa Laine kuvat Lasse Lecklin
Tilkka sokeria ja etikkaa pehmentää sipulin hurmaavan makeaksi.
Tilkka sokeria ja etikkaa pehmentää sipulin hurmaavan makeaksi.

Joko olet kokeillut papuspagettia?  Papupastat sisältävät rutkasti proteiinia, ja ne sopivat erinomaisesti gluteenittomaan ja vegaaniseen ruokavalioon. Munakoiso ja tomaatit tuovat mukavasti mehevyyttä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Hurmaava vegepasta valmistuu vartissa

Ainekset

1
iso
punasipuli
1
rkl
öljyä
1
rkl
sokeria
1
rkl
balsamiviinietikkaa
1
munakoiso
1
dl
tomaattimurskaa
8
kirsikkatomaattia
½
tl
suolaa
½
ruukku
lehtipersiljaa
Lisäksi
150
g
mustapapuspagettia (esim. Explore cuisine)

Työvaiheet

  1. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Suikaloi punasipuli. Paista suikaleita pannulla öljyssä pari minuuttia. Lisää joukkoon sokeri ja balsamiviinietikka, laske lämpöä ja anna sipuleiden karamellisoitua  pannulla vielä pari minuuttia.
  3. Halkaise munakoiso pitkittäin ja viipaloi. Lisää pannulle sipuleiden joukkoon yhdessä tomaattimurskan ja kirsikkatomaattien kanssa. Anna hautua noin 5 minuuttia.
  4. Sekoita kasvikset kypsän spagetin joukkoon ja mausta suolalla ja hienonnetulla lehtipersiljalla.

Yhdessä annoksessa: 350 kcal, proteiinia 35 g, hiilihydraattia 21 g, rasvaa 10 g.

Kommentit (1)

Vierailija

Aika pieni tuo tomaattimurskan määrä?

Krista Kupariharju Kuva Lasse Lecklin
Kaunis annos saa päälleen maukasta persilja-cremolataa.
Kaunis annos saa päälleen maukasta persilja-cremolataa.

Terveellinen pasta syntyy vehnän sijaan porkkanasta. Kaloreita reippaasti alle 300! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
valmistusaika 35 min + marinoituminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Helppo porkkana-herkkusienipasta

Ainekset

4
porkkanaa
200
g
herkkusieniä
Marinadi
1
rkl
misotahnaa
4
tl
sitruunamehua
4
tl
balsamiviinietikkaa
2
tl
vaahterasiirappia
1
tl
suolaa
tl
kuivattua timjamia
Cremolata
1
sitruunan raastettu kuori
2
hienonnettua valkosipulinkynttä
½
ruukku persiljaa hienonnettuna
1
tl
raastettua inkivääriä
2
rkl
oliiviöljyä
Lisäksi
250
g
kirsikkatomaatteja

Työvaiheet

Kuori porkkanat ja höylää niistä perunankuorimaveitsellä ”tuorepastaa”. Puhdista ja paloittele herkkusienet.

Sekoita marinadin ainekset ja marinoi ”porkkanapastaa” ja herkkusieniä muutaman tunnin ajan. (Voit myös jättää osan porkkanasuikaleista marinoimatta). Sekoita cremolatan ainekset keskenään. Nosta lautasille porkkana-herkkusienisekoitusta.

Puolita kirsikkatomaatteja joukkoon. Lusikoi päälle cremolataa.

Yhdessä annoksessa: energiaa 245 kcal, hiilihydraatteja 19 g, rasvaa 15 g (tyydyttynyt 2 g), proteiinia 4 g, kuitua 7 g, suolaa 1 %

 

Kommentit (0)

Raisa Laine Kuva Piia Arnould
Superterveelliset broccolinit viimeistelevät annoksen.
Superterveelliset broccolinit viimeistelevät annoksen.

Herkullisen pastan kastike pyöräytetään keltuaisesta ja parmesaanista. Kevyttä ja raikasta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + keittäminen 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Maukas lohipasta syntyy ilman kermaa

Ainekset

300
g
täysjyväpastaa
300
g
ruodotonta lohifileetä
2
salottisipulia
1
tl
öljyä
150
g
broccolinia
ripaus
suolaa ja mustapippuria
1
dl
kuivaa valkoviiniä
2
munankeltuaista
1
dl
raastettua parmesaanijuustoa
1
dl
pastan keitinlientä
Lisäksi
parmesaanilastuja

Työvaiheet

  • Keitä pasta kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.
  • Leikkaa lohi kuutioiksi. Hienonna sipulit. Paista sipuleita öljyssä paistinpannulla muutama minuutti. Huuhtele broccolinit ja lisää pannulle yhdessä lohikuutioiden kanssa. Anna paistua noin 2 minuuttia, mausta suolalla.
  • Lisää valkoviini ja anna kypsyä vielä toiset kaksi minuuttia.
  • Sekoita kulhossa munankeltuaiset ja juustoraaste. Lisää joukkoon desi kuumaa pastan keitinlientä koko ajan sekoittaen. Kaada kastike kattilaan, hyvin valutetun, kuuman pastan joukkoon. Lisää joukkoon lohi-broccoliniseos ja sekoita.
  • Rouhi joukkoon mustapippuri ja tarkista suola. Tarjoile parmesaanilastujen kanssa.


Yhdessä annoksessa: energiaa 480 kcal, hiilihydraatteja 50 g, rasvaa 17 g (tyydyttynyt 3 g , proteiinia 29 g, kuitua 4 g, suolaa 0,7 %

Kommentit (0)