Suvi Rüster Kuva Päivi Ristell
Kikhernepesto sopii mainiosti myös leivän päälle.
Kikhernepesto sopii mainiosti myös leivän päälle.

Kikherneistä saat reippaasti proteiinia, rautaa ja kuitua. Kastike on kaiken lisäksi mahtavan herkullinen.

Annoksia
4
Valmistusaika
15
Vaikeustaso
Helppo

Paljon makua ja proteiinia: helppo kikhernepestopasta

Ainekset

1
tlk (310 g)
kikherneitä
1
tomaatti
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
hienonnettua oreganoa
6
aurinkokuivattua tomaattia
3
rkl
tomaattien öljymarinadia
Lisäksi
200
g
täysjyvänauhapastaa
1
dl
granaattiomenansiemeniä
5
dl
babypinaatinlehtiä

Työvaiheet

Kaada kikherneet lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä. Pese tomaatti ja leikkaa lohkoiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna oregano.

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja soseuta tasaiseksi tahnaksi.

Keitä pasta ohjeen mukaan kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Kaada kypsä pasta lävikköön ja takaisin kattilaan tai tarjoiluvadille. Sekoita kikhernepesto kuuman pastan joukkoon. Lisää päälle granaattiomenan siemeniä ja huuhdottuja babypinaatinlehtiä.

Yhdessä annoksessa: energiaa 405 kcal, hiilihydraatteja 47 g, rasvaa 15 g (tyydyttynyt rasva 2 g), proteiinia 15 g, kuitua 11 g, suolaa 0,1 %.

Kommentit (0)

Raisa Laine kuvat Lasse Lecklin
Tilkka sokeria ja etikkaa pehmentää sipulin hurmaavan makeaksi.
Tilkka sokeria ja etikkaa pehmentää sipulin hurmaavan makeaksi.

Joko olet kokeillut papuspagettia?  Papupastat sisältävät rutkasti proteiinia, ja ne sopivat erinomaisesti gluteenittomaan ja vegaaniseen ruokavalioon. Munakoiso ja tomaatit tuovat mukavasti mehevyyttä.

Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Hurmaava vegepasta valmistuu vartissa

Ainekset

1
iso
punasipuli
1
rkl
öljyä
1
rkl
sokeria
1
rkl
balsamiviinietikkaa
1
munakoiso
1
dl
tomaattimurskaa
8
kirsikkatomaattia
½
tl
suolaa
½
ruukku
lehtipersiljaa
Lisäksi
150
g
mustapapuspagettia (esim. Explore cuisine)

Työvaiheet

  1. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Suikaloi punasipuli. Paista suikaleita pannulla öljyssä pari minuuttia. Lisää joukkoon sokeri ja balsamiviinietikka, laske lämpöä ja anna sipuleiden karamellisoitua  pannulla vielä pari minuuttia.
  3. Halkaise munakoiso pitkittäin ja viipaloi. Lisää pannulle sipuleiden joukkoon yhdessä tomaattimurskan ja kirsikkatomaattien kanssa. Anna hautua noin 5 minuuttia.
  4. Sekoita kasvikset kypsän spagetin joukkoon ja mausta suolalla ja hienonnetulla lehtipersiljalla.

Yhdessä annoksessa: 350 kcal, proteiinia 35 g, hiilihydraattia 21 g, rasvaa 10 g.

Kommentit (0)

Krista Kupariharju Kuva Lasse Lecklin
Kaunis annos saa päälleen maukasta persilja-cremolataa.
Kaunis annos saa päälleen maukasta persilja-cremolataa.

Terveellinen pasta syntyy vehnän sijaan porkkanasta. Kaloreita reippaasti alle 300! 

Annoksia
2
Valmistusaika
valmistusaika 35 min + marinoituminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Niin kevyttä! Helppo porkkana-herkkusienipasta

Ainekset

4
porkkanaa
200
g
herkkusieniä
Marinadi
1
rkl
misotahnaa
4
tl
sitruunamehua
4
tl
balsamiviinietikkaa
2
tl
vaahterasiirappia
1
tl
suolaa
tl
kuivattua timjamia
Cremolata
1
sitruunan raastettu kuori
2
hienonnettua valkosipulinkynttä
½
ruukku persiljaa hienonnettuna
1
tl
raastettua inkivääriä
2
rkl
oliiviöljyä
Lisäksi
250
g
kirsikkatomaatteja

Työvaiheet

Kuori porkkanat ja höylää niistä perunankuorimaveitsellä ”tuorepastaa”. Puhdista ja paloittele herkkusienet.

Sekoita marinadin ainekset ja marinoi ”porkkanapastaa” ja herkkusieniä muutaman tunnin ajan. (Voit myös jättää osan porkkanasuikaleista marinoimatta). Sekoita cremolatan ainekset keskenään. Nosta lautasille porkkana-herkkusienisekoitusta.

Puolita kirsikkatomaatteja joukkoon. Lusikoi päälle cremolataa.

Yhdessä annoksessa: energiaa 245 kcal, hiilihydraatteja 19 g, rasvaa 15 g (tyydyttynyt 2 g), proteiinia 4 g, kuitua 7 g, suolaa 1 %

 

Kommentit (0)

Raisa Laine Kuva Piia Arnould
Superterveelliset broccolinit viimeistelevät annoksen.
Superterveelliset broccolinit viimeistelevät annoksen.

Herkullisen pastan kastike pyöräytetään keltuaisesta ja parmesaanista. Kevyttä ja raikasta!

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + keittäminen 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Maukas lohipasta syntyy ilman kermaa

Ainekset

300
g
täysjyväpastaa
300
g
ruodotonta lohifileetä
2
salottisipulia
1
tl
öljyä
150
g
broccolinia
ripaus
suolaa ja mustapippuria
1
dl
kuivaa valkoviiniä
2
munankeltuaista
1
dl
raastettua parmesaanijuustoa
1
dl
pastan keitinlientä
Lisäksi
parmesaanilastuja

Työvaiheet

  • Keitä pasta kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.
  • Leikkaa lohi kuutioiksi. Hienonna sipulit. Paista sipuleita öljyssä paistinpannulla muutama minuutti. Huuhtele broccolinit ja lisää pannulle yhdessä lohikuutioiden kanssa. Anna paistua noin 2 minuuttia, mausta suolalla.
  • Lisää valkoviini ja anna kypsyä vielä toiset kaksi minuuttia.
  • Sekoita kulhossa munankeltuaiset ja juustoraaste. Lisää joukkoon desi kuumaa pastan keitinlientä koko ajan sekoittaen. Kaada kastike kattilaan, hyvin valutetun, kuuman pastan joukkoon. Lisää joukkoon lohi-broccoliniseos ja sekoita.
  • Rouhi joukkoon mustapippuri ja tarkista suola. Tarjoile parmesaanilastujen kanssa.


Yhdessä annoksessa: energiaa 480 kcal, hiilihydraatteja 50 g, rasvaa 17 g (tyydyttynyt 3 g , proteiinia 29 g, kuitua 4 g, suolaa 0,7 %

Kommentit (0)