
Muhkeat, makua täynnä olevat sämpylät ovat pienen vaivan väärti. Murskatut hapankorput antavat kivaa hapahkoa makua, ja kuivatut karpalot ja cashewpähkinät purutuntumaa.
Huikaisevan hyviä! Pikajuureen tehdyt karpalo-pähkinäsämpylät
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murustele joukkoon hapankorput ja hiiva. Anna hapankorppujen pehmetä 10 minuuttia. Soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi. Varo, neste roiskuu herkästi!
- Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Anna pikajuuren käydä leivinliinalla peitettynä huoneenlämmössä 4–6 tuntia.
- Lisää joukkoon suola, kaurahiutaleet, murskatut cashewpähkinät ja karpalot. Lisää vehnäjauhoja muutamassa erässä. Lorauta öljy vaivaamisen loppuvaiheessa.
- Muotoile taikina jauhotetulla pöydällä pötköksi ja jaa 14 osaan. Nosta taikinapalat leivinpaperin päälle pellille. Jätä sämpylöiden väliin kohoamisvaraa. Anna kohota huoneenlämmössä leivinliinalla peitettynä tunnin ajan.
- Kuumenna uuni 250 asteeseen. Paista sämpylöitä keskitasolla 12–15 minuuttia.
Yhdessä sämpylässä: energiaa 210 kcal, hiilihydraatteja 34 g, rasvaa 5 g (tyydyttynyt rasva 0,8 g), proteiinia 6 g, kuitua 2 g, suolaa 1 %.