
Leivo jouluksi mehevä manteli-karpaloleipä
Ainekset
Työvaiheet
-  Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, siirappi, mausteet ja öljy. Rouhi manteleita veitsellä pienemmiksi. Sekoita mantelit ja karpalot taikinanesteeseen ja alusta lopuksi joukkoon jauhot. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 45 minuuttia.
- Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja leivo pyöreäksi leiväksi. Anna leivän kohota vielä noin 30 minuuttia pellillä liinan alla.
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele leipä siirappivedellä ja kypsennä kuumassa uunissa noin 40 minuuttia, tai kunnes leipä on kypsä.
Yhdessä annoksessa 155 kcal, hiilihydraatteja 24 g, rasvaa 4 g, (tyydyttynyt > 0,1 g), proteiinia 5 g, kuitua 1 g, suolaa 0,7 %
Onko tohon pakko laittaa siirappia vai voiko jättää ohjeesta pois ?