Minulla on vitiligoa kasvoissa ja vartalolla. Onko siihen keksitty mitään hoitoa?

Vitiligo eli valkopälvi on ihon autoimmuunisairaus, jossa elimistö hyökkää omia pigmenttisoluja vastaan ja iholle kehittyy valkoisia läiskiä. Vitiligoa ei välttämättä voida parantaa, mutta ainakin alkuvaiheessa pigmenttia voidaan pystyä palauttamaan.

Vitilogon hoidossa käytetään erilaisia lääkevoiteita, valohoitoja ja valolle herkistäviä lääkkeitä. Kesällä on ihoa suojattava palamiselta. Pieniä ihoalueita voidaan häivyttää melanosyyttisiirroilla terveeltä iholta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikka uusia hoitoja on kehitteellä, toistaiseksi kovin tehokkaita uusia hoitoja ei olle näköpiirissä. Läiskien ilmaantuessa kannattaa nopeasti kääntyä ihotautilääkärin puoleen, sillä nykyhoidot auttavat parhaiten taudin alkuvaiheessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Marge Uibu
ihotautilääkäri

Kysy asiantuntijalta

Onko sinulla kysyttävää Hyvän terveyden asiantuntijoilta? Lue lisää Kysy asiantuntijalta –sivulta.

Mitä lääkevoiteita vitiligoon käytetään? Olisinpa kiitollinen tiedosta.

Olen ihan sinut valkoisten läikkien kanssa mutta kesäisin en osaa pukeutua ja rasvata itseäni riittävästi etten olisi aina punainen niskasta ja rinnasta. Jatkuva ihon palaminenkaan ei ole hyväksi. Kerran päivässä rasvaus kun ei riitä. Helteellä ei oikein vaatteillakaan voi itseään hirveästi peittää.

  • ylös 25
  • alas 15

Kokeilepa Vitalista (vanha hyvä voide) Veljelläni oli aikoinaan sama vaiva.

hän sai sen paranemaan Vitaliksella. 

nimimerkki sisko

  • ylös 12
  • alas 23
Sisältö jatkuu mainoksen alla