Italialaistutkimuksen mukaan muistin ja muiden kognitiivisten mielentoimintojen heikkenemistä voi todennäköisesti ennustaa paidan pukemisesta. Mitä hitaammin paidan pukee, sitä todennäköisemmin muisti heikkenee. Tulokset perustuvat 1 200 yli 65-vuotiaan italialaisen nelivuotiseen seurantaan.Tutkimuksen alussa tehdyt testit osoittivat muistin olevan jo valmiiksi heikompi osallistujilla, joilla kesti pitkään T-paidan pukemisessa, mutta heidän muistinsa myös heikkeni enemmän seurannan aikana. Myös huono sorminäppäryys liittyi heikompiin muistitestituloksiin.Jos italialaisten tulokset varmistuvat lisätutkimuksissa, sorminäppäryyttä ja paitatestiä voidaan mahdollisesti käyttää tunnistamaan ketkä iäkkäät ovat suurentuneessa muistisairauksien vaarassa.

Tutkimus julkaistiin Journal of the American Geriatrics Society -lehdessä.Uutispalvelu Duodecim (Journal of the American Geriatrics Society 2018;DOI:10.1111/jgs.15209)https://doi.org/10.1111/jgs.15209

(201826) . Kaikki oikeudet pidätetään. Materiaalin uudelleen julkaisu ja edelleen levittäminen on kielletty ilman kirjallista lupaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla