päänahan kuivuus, hilse, rasvoittuva tukka
Kuva Shutterstock

Ilma on talvella kuivempaa, ja se näkyy ja tuntuu hiuksissa. Ne menettävät kosteuttaan ja pehmeyttään ja näyttävät sameilta. Päänahka voi kuivua kutisevaksi tai innostua tuottamaan ylenmäärin talia.

Jos tukka kuivuu koppuraksi

Kuivat hiukset katkeilevat herkästi ja niitä on hankala muotoilla tai saada pysymään kuosissaan. Koska hiuksissa on vähän kosteutta, ne sähköistyvät herkästi. Päänahkakin kuivuu ja kutisee.

Taltuta sähköisyys hiuksiin jätettävällä, kosteuttavalla hoitosuihkeella. Voit lisätä sitä latvoihin pitkin päivää. Älä yritä kosteuttaa kuivia hiuksia vedellä, se vain lisää ongelmaa.

Käytä kosteuttavia hoitotuotteita. Helli myös hiuspohjaa hoitoaineella. Tee kerran tai kaksi viikossa hiuksille tehonaamio tai tehohoito.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos tukka on kuiva, vältä kuumaa pesuvettä, fööniä ja muotoilurautaa. Lisää hiuksiin aina lämpösuojaa tai käytä lämpösuojan sisältäviä muotoilutuotteita ennen kuin käsittelet niitä kuumilla laitteilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos tukka rasvoittuu nopeasti

Kun hiukset ovat tyvestä rasvaiset, ne makaavat päätä vasten. Silti etenkin latvat ovat usein liiasta pesusta kuivat. Pese hiukset rasvoittuville hiuksille tarkoitetulla sampoolla ja käytä rasvoittuville hiuksille tarkoitettua hoitoainetta.

Voit pidentää pesuväliä kuivasampoolla, joka imee rasvaa itseensä. Suihkauta kuivasampoota hiusten tyveen, anna vaikuttaa ja harjaa hiukset. Samalla myös hiuspohja raikastuu.

Pestessä vaahdota hiukset ja päänahka kahteen kertaan. Ensimmäinen vaahdotus poistaa lian, toinen rasvaisuuden. Käytä poishuuhdeltavaa hoitoainetta ja lisää latvoihin tarpee mukaan jätettävää hoitoainetta.

Älä lisää hoitoainetta suoraan päänahkaan. Vältä myös öljypohjaisia muotoilutuotteita lähellä hiuspohjaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla