hilse, kuiva päänahka, kutina
Kuva Shutterstock

Kuiva ja kutiseva päänahka vie hermot. Auttaako ahkera pesu vai mikä?

Jos päänahka kutisee, kokeile ensiapuna rauhoittaa sitä hoitoaineella. Ja muista harjata hiuksia päivittäin, se virkistää hiuspohjaa.

Saako pestä joka päivä?

Saa, kunhan käyttää hiusten laadulle sopivaa sampoota ja hoitoainetta. Sampoo avaa hiuksen pinnan ja poistaa lian. Hoitoaine kosteuttaa ja hoitaa sekä sulkee hiuksen pinnan.

Sampoo ja hoitoaine voivat olla eri tuoteperheistä. Esimerkiksi kosteuttava sampoo ja tuuheuttava hoitoaine toimivat hyvin yhdessä. Tavoite on pitää hiuspohja joustavana pesu- ja hoitoaineella.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lisää sampoo hiuksiin käsien kautta ja hiero hiuspohjaa sormenpäillä, jotta se puhdistuu hyvin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos hiuspohja hilseilee, hilsesampoo rauhoittaa kutinaa ja puhdistaa hyvin. Sen pariksi sopii kosteuttava hoitoaine.

 

Hiuksia ei kuitenkaan kannata pestä vain tavan vuoksi, sillä vesipesu kuluttaa aina jonkin verran hiuksia. Se myös lyhentää värjättyjen hiusten värinkestoa ja hehkua.

Pesuväliä voi pidentää muotoilu auttaa. Kun hiukset muotoilee heti pesun jälkeen koholle päänahasta, ne pysyvät kauemmin puhtaina ja kuohkeina.

Jos käytät päivittäin vahaa tai muotoilutuotetta, pese hiukset ja hiuspohja syväpuhdistavalla sampoolla kerran viikossa. Kokeile myös hiuspohjan kuorinta-ainetta. Tai vaahdota hiukset kahdesti hyvin, jotta rasvat lähtevät pois.

Jos treenaat paljon, älä jätä hikeä päänahkaan kutisemaan. Huuhtaise se pois vaikka vedellä mahdollisimman pian.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla