Eppu Nuotio on opetellut ottamaan rennommin. Pitkät kävelyt ja päivärokki aviomiehen Kurren kanssa kuuluvat hyviin arkirutiineihin. Jos työpaineet uhkaavat, Eppu ottaa pyöränsä ja polkee hamamiin. 

I love myself. Niin ohjaaja Kurt Nuotio sanoo puolisolleen kirjailija Eppu Nuotiolle joka aamu heti herättyään.

–Sen jälkeen hän kertoo, että rakastaa minua. Hyvä ystävämme tekstiviestitti äskettäin, että hänkin on päättänyt aloittaa päivänsä Kurren tyyliin. Se antaa hyvän aloituksen, kertoo Eppu Nuotio. 

Eppu herää aikaisin koiran kanssa ja istuu kirjoittamaan nojatuoliin kahdeksi, kolmeksi tunniksi, ennen kuin mies herää. Nojatuolin vieressä on iso lasillinen lämmintä sitruunamehua, jossa on pellavansiemeniä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

–Siemailen sitä ennen kuin syömme aamiaisen. Auttaa vatsan toimintaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aamiainen on puuroa ja mustikoita tai itse paahdettua mysliä ja mutteripannullinen kahvia. Ja aina Kurre kuorii omenan, jonka he syövät puoliksi.

Sen jälkeen he tekevät Annan, tyttären, mittatilauksena suunnitteleman niskajoogaohjelman. Kirjoitustöiden vuoksi hartioissani on jatkuva jumi.

Rentous näkyy ihossa

Eppu kertoo olleensa ahdistunut nuori aikuinen, ja siksi kaikki vuodet, jotka ovat kauempana siitä ajasta, ovat olleet hyviä vuosia.

–Oma ruumis tuntui olevan liian pitkä, pyöreä, reitevä, persevä, rintava... Helpottaa, kun on päässyt sen kanssa sovintoon ja on hyvä olla.

Lapsena pienikin vastoinkäyminen näkyi nopeasti iholla maitorupena. Eppu vietti paljon aikaa allergiasairaalassa.

–Muistan kuinka lääkäri totesi, että iho on ihmisen suurin elin ja tulehtuneena se todella vaikuttaisi elämääni. Ihanaa, ettei stressi enää näy kuin pieninä läikkinä kämmenissä ja parissa sormessa. Olen oppinut ottamaan rennommin, sanoo Eppu.

Aviomies on Epun mukaan veistetty ihan toisenlaisesta puusta. Jo kauan sitten hän kysyi Epulta, pitääkö sun rientää paikalle, kun jossakin maa järkkyy. Sehän siis ei ole sinun syytäsi!

–Ymmärrän jo, ettei kannata yrittää kantaa ja ratkaista kaikkien murheita. Omissa pienemmissäkin riittää puuhaa.

Parisuhde on jo koeteltu

Kurre on kasvanut perhekulttuurissa, jossa saa sanoa suoraan.

–Hänen suustaan lennähtää sammakko seinälle ennen kuin kukaan ehtii valmistautua. Minulle on ollut tervehdyttävää oppia, että asioista voi puhua heti, kun harmittaa ja myös pehmentelemättä, kertoo Eppu.

Paukauttelu voi aiheuttaa äkillisen riidan, mutta enimmäkseen kiertelemättömyys helpottaa elämää. Samalla kun Eppu toivottaa ovella vieraat tervetulleiksi, hän saattaa kertoa, että heillä oli juuri iso riita. Se ei kuitenkaan tarkoita mitään kamalaa!

–Olemme olleet yhdessä kolmekymmentäkolme vuotta, ja riidat on ehditty riidellä. Oikeastaan hermostun enää vain Kurtin myöhästelystä. Se todella nostaa verenpainettani. Olenkin opetellut lähtemään eteisestä oma teatterilippu kädessä, jos hän ei millään saa takkia päälle.

Arkisin heidän iltapäivänsö katkaisee hauska, outo ja hyvä rutiini.

–Päiväkahvien jälkeen pannaan soimaan kappale Girls just wanna hava fun ja tanssitaan olohuoneessa kaksi ja puoli minuuttia täysillä. 

 

Lue lisää Epun hyvän olon oivalluksista: Hyvä terveys 7 /2018. Tilaajna voit lukea lehden maksutta myös digilehdet.fi-palvelusta.

hellukankellukka

Voi miten ihanan liikuttavaa suorastaan oli lukea Epun ja Kurtin yhteiselosta! Voi kun tuohon pääsisi mahdollisimman moni pari ja huomaisi toisen huomioimisen tärkeimmäksi ja näkisi hyvän antamisen lisäävän kaikkinaista hyvää elämään. Olemme mekin löytäneet yhteisen sävelen ja voi miten se voittaa jäkätyksen, ärhentelyn ja ikävät käytösmallit mennen tullen. Onnea ja iloa edelleen näille" saksan asukkaille"myötämielisessä ja rakastavassa ilmnapiirissä!

  • ylös 9
  • alas 10
Sisältö jatkuu mainoksen alla