Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Helena Lindgrenille, 59, kauneudenhoito on kokonaisvaltaista itsestä huolehtimista. Tässä artistin ja kauneuden ammattilaisen kolmen kohdan kauneusoppi ikääntyvälle naiselle.

1. Kevennä ruokavaliota iän myötä

Jos aiemmin söit tuhdin lounaan tai raskaan päivällisen, luovu niistä viimeistään keski-iässä. Syö ison annoksen sijasta useampi kevyt päivässä. Pieniä annoksia tai välipaloja, mutta säännöllistä tahtia. Silloin polttoainetta riittää tasaisesti. Tämä kannattaa myös painonhallinnassa.

2. Käy kasvohoidossa ja hieronnassa

Säännölliset kasvohoidot täydentävät omaa kasvojen perushoitoa. Perushoito on huolellista ihon puhdistamista ja ravitsemista sekä ulkoisesti että sisäisesti. Hieronta, vaikkapa klassinen kokovartalon hieronta, puolestaan tehostaa aineenvaihduntaa. Samalla saat hoitavaa kosketusta, joka tuntuu hyvältä koko kropassa.

3. Pidä huolta henkisestä jaksamisesta

Henkinen hyvinvointi näkyy ulospäin, se kaunistaa. Vaikutukset näkyvät sitä selvemmin, mitä enemmän on ikää. Kuluta kulttuuria, lähde kuuntelemaan kuorolaulua, käy taidenäyttelyssä, tutustu balettiin... Tee mitä tahansa, joka antaa henkisiä voimavaroja. Nauti kaikesta kauniista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lisätietoa: Helena Lindgren, Tiina Aisla: Hyvän olon ja kauneuden kirja (Otava).

Sisältö jatkuu mainoksen alla