talviulkoilu, lumikenkäily, hiihto, luistelu
Kuva Shutterstock

Pieni talvivaellus toimii kuin isompikin irtiotto, kun suunnittelee reitin ja evästyksen. Lähde luontoon suksilla, luistimilla tai kävellen. Uutta intoa ulkoiluun tuo myös omien taitojen päivittäminen.

Siellähän on lunta ja jäätä! Siis talvesta nauttimaan. Suunnittele reitti kaverin kanssa tai mene kurssille, niin talviliikunnasta tulee entistäkin antoisampaa.

Tässä kolme vinkkiä sille, joka empii ulos lähtemistä. Vinkit antoi aikuisliikunnan suunnittelija Hanna Okkonen, 40. Okkonen suunnittelee Suomen Ladun hiihto-, talviuinti- ja sauvakävelytapahtumia sekä ohjaajakursseja lumikenkäilyssä, polkujuoksussa ja maastopyöräilyssä.

1.  Kaverikin suksille

Jos viimeisestä hiihtelystäsi on kauan, houkuttele mukaan kaveri, jonka taidot ovat samaa tasoa kuin omasi. Lähtekää ladulle, jonka päässä vuokrataan välineitä. Sukset ovat nyt parempia kuin kymmenkunta vuotta sitten. Laduista helpoin on aluksi paras. Jos into iskee, ilmoittautukaa hiihtokurssille, sillä taidot lisäävät nautintoa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Pitkillä terillä jääradalle

Auratut jääreitit kutsuvat. Tarkista, että luistimet ovat terävät, tai ehkä voit vuokrata luistimet luistelupaikalta. Pukeudu järkevästi tuulenpitävään ja ota reppuun eväiden lisäksi vaihtovaatetta, jos paita kostuu hiestä tai sukat kastuvat. Matkaluistelulle on ratansa, retkiluisteluun järjestetään kursseja, joilla paneudutaan myös turvallisuuteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Rauhallista askelten narskahtelua

Minivaellus lumisessa kauneudessa lataa henkisesti. Kävelyreitin sijasta voi valita tampatun väylän, jota pitkin lumikenkäilijät tai fat bike -pyöräilijät ovat kulkeneet. Sieltä saattaa löytyä nuotiopaikkakin. Ota reppuun taiteltava istuinalusta. Se auttaa ihmeesti luonnon ihastelua. Nuori polvikin hinkuu ulos, kun teinejä muistuttaa siitä, kuinka jänniä kuvia lumesta saa someen.

+ Vinkki

Valtakunnallista Metsähallituksen organisoimaa Sukella talveen -päivää vietetään lauantaina 4.2. Suomen Latu tekee päivästä maailman suurimman hiihtokoulun, joten hiihtotaidotonkin pääsee ladulla alkuun. Tapahtuma on ensimmäinen neljästä tänä vuonna järjestettävästä Luonnonpäivästä.

Lisätietoa kursseista ja tapahtumista: suomenlatu.fi/hiihtopalvelut, luisteluliitto.fi/radat/matkaluisteluradat, skrinnari.fi, jälki.fi, suomenlatu.fi/hiihtokoulu

Sisältö jatkuu mainoksen alla