Mantelipannacotta ja karpalohilloke

Pannacotta onnistuu maidosta tai ruokakermasta, jopa mantelijuomasta, kun haluat välttää kuohukerman kaloreita ja rasvaa. Karpalo sopii jo värinsä ja raikkaan makunsa puolesta jouluun.

5 dl ruokakermaa, maitoa tai mantelijuomaa
1 dl hyytelösokeria
(Dansukker Multi)
½ dl mantelijauhetta
vaniljatangon siemenet

1. Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja raaputa siemenet talteen veitsen lappeella. Mittaa neste, hyytelösokeri, mantelijauhe ja vanilja kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoittaen ½ minuuttia, siirrä kattila levyltä.
2. Annostele seos jälkiruokamaljoihin tai sopiviin laseihin, peitä ja siirrä hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yli yön.
3. Tarjoa lisäksi karpalohilloketta.
Voit lisätä annoksiin muutamia karpaloita ja koristeeksi kanelitangosta murskattuja lastuja antamaan jou­­luista tuoksua.

 4 annosta Valmistusaika 10 min (+ hyydytys)
Maidoton ja laktoositon (mantelijuomalla), gluteeniton

Karpalohilloke

200 g karpaloita
1 dl hillosokeria
½ dl vettä
1 kanelitanko

1. Mittaa karpalot kattilaan ja anna niiden sulaa, jos ne ovat jäisiä. Osan marjoista voit survoa rikki. Kaada joukkoon hillosokeri, vesi ja kanelitanko. Keitä sekoitellen 15 min.
2. Nosta kanelitanko pois. Laita hilloke lasitölkkiin ja siirrä jääkaappiin jäähtymään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 4 annosta Valmistusaika 25 min
Maidoton, laktoositon, gluteeniton

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla