Munaton. Valmistus 55 minuuttia + kohotukset
1 kpl/12 viipaletta • 245 kcal/viipale

1 (suuren) appelsiinin mehu
2 dl maitoa
1 pkt tuorehiivaa
1 ½ tl suolaa
½ tl pomeranssinkuorta
1 dl rusinoita
¾ dl leipäsiirappia
½ appelsiinin kuoriraaste
2 dl ruisjauhoja
1 dl tattarijauhoja
2½ dl hiivaleipäjauhoja
2½ dl täysjyvä­­vehnäjauhoja
½ d pellavansiemeniä
½ dl rypsiöljyä

1. Lämmitä mehu ja maito kädenlämpöiseksi ja murenna sekaan hiiva. Lisää suola ja mausteet. Alusta jauhot ja siemenet huolella vähitellen taikinaan. Lisää lopuksi öljy. Anna kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikinaa hetki ja kaada se voideltuun ja korppujauhotettuun
pitkulaiseen leipävuokaan. Anna kohota vielä noin 20 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pistele leipä ja kypsennä uunin
alatasossa noin 40 minuuttia.

Anna limpun jäähtyä vuoassaan, ja leikkaa se vasta täysin jäähtyneenä. Näin leipä ei murene niin  helposti.