Laihdutusurakan jälkeen Raakel Lignell tietää, että painoa hallitaan syömällä. Videolla hän kokkaa lempikeittoaan.

Kun valtakunnan ykköslaihduttaja Raakel Lignell opettelee paluuta normaaliin arkeen neljän vuoden ja 50 kilon jälkeen, kaikkein tärkeintä on syödä säännöllisesti.

— Tiedän, että jos lintsaan aamupalasta, alan helpommin mussuttaa mitä sattuu. Ja jos lounas jää pitkän työpäivän aikana väliin, illalla ei tule kylläiseksi millään.
Siksi pakastimessa on aina nopeasti ruoaksi laitettavaa, terveellistä syötävää. Kanalla ja kasvissekoituksella pärjää loistavasti.

Turha tiukkuus on hellittänyt ja Raakel on oppinut suhtautumaan ruokaan rennommin. Sillä mitä isomman ja kielletymmän asian ruoasta tekee, sitä todennäköisemmin se lähtee lapasesta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

— Jos sokeria syö silloin tällöin, se ei tarkoita, että terveellinen ruokavalio romahtaa. Myös lasi viiniä on välillä ihan sallittu nautinto. Kylässä pieni pala kakkua maistuu ja elokuviin voi ostaa vähän mässyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viljaakin entinen totaalikieltäytyjä syö säännöllisesti, vaikka voileipäkoukkuun ei ole paluuta.
— Herkuista pitää silti pysyä erossa silloin, kun ei ole kylläinen. Kun on nälkä ja kädessä karkkipussi, se on menoa. Silloin itsekuri ei toimi.

Raakel voisi pudottaa painoa vielä 10—15 kiloa, mutta ne eivät pysyisi pois tämänhetkisillä elämäntavoilla. Elämästä pitää nauttia. Ihannepainon sijaan haussa on hyvinvointipaino, jossa pysyy pinnistelemättä.

— En halua laskea kaloreita tai miettiä jokaista suupalaa
koko loppuelämääni. En silti tiedä, voinko koskaan olla niin huoleton, ettei painoa tarvitsisi miettiä enää koskaan.

Raakel Lignellin uusi kirja Raxun rinnalla – kohti pysyvää painonhallintaa (Sanoma Media Finland 2014), on juuri ilmestynyt.

Videot, joissa Raxu jalostaa parhaita reseptejään kokki Teresa Välimäen kanssa, löydät täältä.

Raakel menetti maineensa "herttaisena perheenäitinä" lääppiessään järjestetyssä tanssikisassa pariaan.nyt tyrkyllä,mutta faneja ei ole, kandee katsoa satoja nettikommentteja

  • ylös 15
  • alas 14
Sisältö jatkuu mainoksen alla