Kvinoa ja herne sisältävät runsaasti proteiinia. Paistamiseen käytetään kasviöljyä, joka on pehmeää hyvää rasvaa.

2 dl hernerouhetta
4 dl kiehuvaa vettä
ripaus suolaa
2 dl kvinoaa
4 dl kiehuvaa vettä
1 kasvisliemikuutio
1 raaka peruna hienona raasteena
3 rkl tahinia
1 sitruunan raastettu kuori
0,5 sitruunan mehu
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
noin 1 rkl oliiviöljyä
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl korppujauhoja
1 ruukku persiljaa
3 kevätsipulin vartta
Paistamiseen
rypsiöljyä tai oliiviöljyä

1. Mittaa hernerouhe kulhoon ja kaada päälle kiehuva, suolalla maustettu vesi. Anna turvota puolisen tuntia.

2. Keitä sillä aikaa kvinoa kypsäksi kasvisliemessä. Kaada ylimääräinen neste pois. Yhdistä kaikki aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Laita taikina vetäytymään jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. (Voit hyvin tehdä massan jääkaappiin jo edellisenä päivänä. Lisää taikinaan tarvittaessa hiukan öljyä seuraavana päivänä ennen paistamista.)

3. Muotoile taikina kroketeiksi ja paista kuumalla pannulla runsaassa öljyssä niin, että kroketteihin tulee kaunis kullanruskea rapea paistopinta. Lisää öljyä aina ennen kuin lisäät pannulle uuden erän paistettavia.

Vinkki!
Raastettu raaka peruna sekä korppu- ja perunajauhot korvaavat kananmunan. Ne pitävät kroketit hyvin koossa.

30 kpl
Valmistusaika 60 min
Maidoton, munaton

Yhdessä annoksessa
energiaa 81 kcal
hiilihydraatteja 5 g
rasvaa 6 g
proteiinia 2 g
kuitua 1 g
suolaa 1 %