Sikke Sumarin reseptillä kotitekoinen jäätelö onnistuu varmasti. Mausta herkku punaviinimarjoilla ja nauti kotitekoisen pavlovan päällä.

Herkkujäätelön valmistukseen tarvitset vain jäätelökoneen.

Punaviinimarjajäätelö

5 munankeltuaista
2 dl sokeria
1 halkaistu vaniljatanko
4 dl kermaa
2 dl täysmaitoa
250 g punaisia viinimarjoja

  • Kuumenna kattilassa maito, kerma ja vaniljatanko. Nouki vaniljatanko pois, mutta ota siitä lusikalla siemenet ja palauta ne seokseen.

VINKKI! Voit nopeasti huuhtaista vaniljatangon ja lisätä sen purkilliseen pölysokeria. Näin saat hyvää vaniljasokeria muuhun käyttöön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  • Vispaa munankeltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vispaa kermamaito munasokeriseokseen ja kaada seos takaisin kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se paksunee, älä päästä kiehumaan! Anna seoksen jäähtyä, peitä pinta kelmulla ja siirrä yöksi jääkaappiin. Myös 5-6 tuntia riittää, jos herkulla on kiire.
  • Kiehauta marjat nopeasti niin, että rakenne rikkoutuu ja anna jäähtyä.
  • Lisää marjat kylmään jäätelömassaan ja siilaa massa jos haluat. "Minä en yleensä siilaa", Sikke kertoo.
  • Laita massa jäätelökoneeseen ja anna sen hoitaa homma loppuun.

 "Tämän reseptin mukaan voit tehdä jäätelöä melkein mistä marjoista tahansa ja se onnistuu aina."

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tarjoile jäätelö itsetehdyn pavlovan mukaan.

Pavlova

140 g valkuaista (noin 4 munaa)
240 g sokeria
ripaus suolaa

  • Mittaa valkuaiset vispauskulhoon ja laita vatkain päälle. Lisää ripaus suolaa ja lorota sokeri sekaan pikku­hiljaa koko ajan valkuaisia vatkaten. Valkuaisvaahto on valmis, kun se on kiiltävää ja kiinteää.
  • Ota valmiista taikinasta 9 isoa lusikallista leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja tee lusikalla syvennys niiden keskelle. Älä ole turhan tarkka. Anna käsityön leiman näkyä.
  • Paista marenkeja 120-asteisessa uunissa 1 h 15 min.
  • Kokoa Pavlova niin, että lisäät ensin ison ruokalusikallisen vaniljalla maustettua kermavaahtoa marengin syvennykseen. Sitten pallo jätskiä ja lopuksi valitsemiasi marjoja tai hedelmiä. Koristele sopivilla tilpehööreillä. Nauti!

”Pavlova on lempijälkkäreitäni. Marjojen kanssa se on suussa sulava makean ja kirpeän vastustamaton liitto.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla